Kia Niro (2022.), nova generacija odvažnog univerzalca u skladu s novim duhom marke

Kia Niro

Kia je danas predstavila potpuno novog Nira koji je integralni dio Kijine sve šire ponude ekološki prihvatljivijih modela.

Potpuno novi Niro redizajniran je u skladu s dizajnerskom filozofijom “Spajanje suprotnosti ” (Opposites United) i jasno predstavlja Kijinu predanost održivosti. Novi Niro koji crpi inspiraciju iz prirode odgovara kompleksnim potrebama osviještenih potrošača i pruža dizajn koji povezuje ekološku prihvatljivost sa zabavom i užitkom u vožnji.

Kia Niro

Učinkovita aerodinamika i održivi materijali su kod novog Nira združeni s kohezivnom dizajnom. Ova savršena kombinacija donosi prostranost i izgled SUV-a. Pored toga Kia predstavlja način “Greenzone Drive Mode” koji automatski prebacuje iz (P)HEV (hibridnog odn. plug-in hibridnog) načina vožnje u EV (električni) način kako bi omogućio rješenja održive mobilnosti. Tijekom vožnje po zelenim područjima, kao što su stambena područja ili obližnje škole i bolnice vozilo automatski koristi struju na osnovi navigacijskih uputa i podataka o povijesti vožnje. Prepoznaje i vozačeva popularna mjesta (npr. dom i ured) označene u navigacijskom sustavu kao zelena područja.

Potpuno novi Kia Niro koji je pravi primjer Kijine predanosti održivosti i budućeg razvoja modela donosi i nove reciklirane materijale u kabini. Obloga stropa napravljena je od recikliranih tapeta, sjedala su od bio poliuretana s tkaninom tencel od listova eukaliptusa, dok je na vratima upotrijebljena boja bez BTX (boja na vodenoj osnovi koja ne sadrži benzen, toluen i ksilen), koja smanjuje utjecaj na okoliš i količinu otpada.

Kia Niro

Niro naslijedio odvažne dizajnerske elemente koncepta Habaniro iz 2019. godine
Vanjština novog Nira nadograđuje odvažne dizajnerske elemente prvi put predstavljene 2019. godine na konceptu Habaniro. Novi elegantni i samouvjereni crossover utjelovljuje Habanirov avanturistički pristup visokotehnološkom dvobojnom karoserijom. U unutrašnjosti kabine neuobičajena nesimetrična armaturna ploča spaja vodoravne i dijagonalne oblike, što implementira dizajnersku filozofiju ‘spajanja suprotnosti’, dok svojom odvažnom, praktičnom i ekološki prihvatljivijom konstrukcijom vozilo ispunjava etičko usmjerenje ‘Zabava s razlogom’ (Joy for Reason).

Potpuno novi Niro bit će raspoloživ u tri izvedbe – kao klasično hibridno (HEV), plug-in hibridno (PHEV) i električno vozilo (EV). Očekujemo ga u salonima tijekom proljeća…

Foto: Kia