MINI John Cooper Works GP – spreman zapaliti gradske ulice

MINI John Cooper Works GP - spreman zapaliti gradske ulice

Limitirana edicija samo za najveće obožavatelje. MINI je opet nadmašio samog sebe…

Kakva mala raketa, najlakše ga je tako opisati. Treća generacija GP-a dolazi s četverocilindričnim motorom povezanim s 8-stupanjskim Steptronic mjenjačem.

Maksimalna snaga od 306 KS dostupna je između 5000 i 6250 o/min. Uz maksimalni okretni moment od 450 Nm pri 1750 o/min do raspona do 4500 o/min.  Ova izvedba omogućuje postizanje 0-100 km/h za 5,2 sekunde uz maksimalnu brzinu od 265 km/h. Mrak!

MINI John Cooper Works GP - spreman zapaliti gradske ulice

Mehanička blokada diferencijala integrirana u prijenos osigurava da se pogonski zakretni moment raspoređuje između kotača na prednjoj osovini. Pod potražnjom opterećenja moguće je stvoriti učinak zaključavanja do 31%. DSC nudi i GP način rada koji se može aktivirati. Ova postavka od automobila čini trkaću inačicu za ulice.

Novi MINI John Cooper Works GP standardno je opremljen 18-inčnim laganim kovanim kotačima. Felge od lakih legura u formatu 8,0 J × 18 teže manje od 9 kg i opremljene su posebno razvijenim gumama.

MINI John Cooper Works GP - spreman zapaliti gradske ulice

Touring Pack dostupan je ekskluzivno za novi MINI John Cooper Works GP i uključuje klima uređaj i Navigaciju Plus – koji uključuje satelitsku navigaciju, bežično punjenje i grijana prednja sjedala. To je jedina opcija na automobilu! Sve ostalo je standardno. Sve što vidite to dobivate…

Ograničena serijska proizvodnja od 3000 primjeraka širom svijeta, a čak 575 ih odlazi u Veliku Britaniju. Proizvodit će se u tvornici u Oxfordu.

Novi MINI John Cooper Works GP dostupan za 46.000 eura u Njemačkoj. Za sada nije poznato hoće li GP vidjeti domaće tržište.

Erfolg LED žarulje
MINI John Cooper Works GP - spreman zapaliti gradske ulice

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.