Policijski motociklisti PU primorsko-goranske na Grobniku prošli edukaciju sigurne vožnje

GROBNIK

Za policijske službenike provedena je i trening vožnja na motociklističkoj stazi, a od instruktora vožnje iz Moto škole sigurne i sportske vožnje „99 Racing school“ dobili su savjete i upute o svim važnim elementima sigurne vožnje

U sklopu planiranih edukativnih aktivnosti za policijske službenike jučer je održana smotra i trening vožnja policijskih službenika-motociklista Policijske uprave primorsko-goranske na automotodromu Grobnik.

Ova aktivnost se već tradicionalno organizira u suradnji s djelatnicima Automotodroma Grobnik, a prije predstojećih blagdana i početka turističke sezone kada se na prometnicama očekuje veći broj vozila i gužvi u prometu. Cilj ove aktivnosti je što kvalitetnija priprema prometnih motociklista za nadzor u prometu gdje se i zbog povoljnih vremenskih uvjeta očekuje uz ostale sudionike i veći broj motociklista na prometnicama. Djelovanje policijskih motociklista najviše dolazi do izražaja tijekom povećanog obima prometa, osobito u ljetnim mjesecima, kada svojim aktivnostima doprinose bržoj protočnosti prometa te općenito povoljnom stanju sigurnosti cestovnog prometa.

GROBNIK PR SMOTRA GLAVNA

Uz navedeno je i provedena trening vožnja na motociklističkoj stazi, a prometnim motociklistima se i obratio instruktor vožnje Krunoslav Erdec iz Moto škole sigurne i sportske vožnje „99 Racing school“ koji je savjetima i praktičnom obukom uputio ih na sve važne elemente sigurne vožnje.

Podsjećamo, vozači motocikala i mopeda spadaju u kategoriju najugroženijih motoriziranih sudionika u prometu, s obzirom na težinu posljedica u prometnim nesrećama. Često zbog svog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa motociklisti sudjeluju u teškim prometnim nesrećama te u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.

Pozivamo stoga i ovim putem sve ljubitelje vožnje mopeda i motocikala da maksimalno poštuju prometne propise i pravila kako bi sigurno i bez posljedica uživali u vožnji na dva kotača.

Foto: PU primorsko-goranske