[PREMIJERA] Renault Austral upravo predstavljen, novi SUV pokušaj uz obilje tehnologije i atraktivan nastup

Austral

Renault u svoju ponudu SUV modela donosi ambiciozan model, potpuno novi Renault Austral…

Austral kreće u osvajanje C-segmenta, koji danas čini jezgru globalnog automobilskog tržišta. Potpuno novi Austral dio je tradicije ‘automobila za život’ i označava sljedeću prekretnicu u ofenzivi C-segmenta koju su započeli Megane Conquest i potpuno novi Megane E-TECH Electric, s odlučno modernim pristupom.

‘Nouvelle Vague’ čiji je cilj pretvoriti marku u mjerilo industrije za tehnologiju, čistu energiju i usluge.

Renault Austral

Potpuno novi Renault Austral spaja obilježja SUV modela s Renault oznakama i novim principima dizajna ‘senzualne tehnologije’: njegova zaobljena, senzualna silueta stilski se uklapa u snažne geometrijske linije i strukturne detalje poput mikrooptičke tehnologije korištene na stražnjem dijelu LED svjetla i uzorci u obliku dijamanta na prednjim svjetlima.

Vanjski dizajn na Australu je atletski, sofisticiran i elegantan. Donosi i zrači kvalitetom, te se može pohvaliti idealnim proporcijama koje prenose osjećaj prostranosti kada se gleda izvana.

Potpuno novi Austral dolazi u sedam boja karoserije. Verzija Esprit Alpine također ima ekskluzivni Satin Shale Grey koji pomaže naglasiti njegov atletski izgled, kao i naplatci od 17 do 20 cola.

Visokotehnološki kokpit Australa izgrađen je oko velikog OpenR zaslona koji kombinira 12,3-inčni zaslon instrumenta s 12-inčnim okomitim multimedijskim zaslonom. Novi 9,3-inčni Head Up Display, samo zaokružuje odličan dojam.

Renault Austral

Svjetlina koja se regulira i optimizirane reflektirajuće kvalitete omogućile su da se OpenR svojim putnicima omogući nesmetano korištenje i tijekom sunčanih dana.

Potpuno novi Austral također ima konzolu za krstarenje. Elegantnog i modernog stila, stvara suptilnu podjelu između vozača i suvozača. Također ima modernizirani naslon za ruke koji čini korištenje multimedijskog zaslona ugodnijim. Konzola uključuje utor za telefon s mogućnostima induktivnog punjenja i praktičnu svakodnevnu pohranu.

Ovisno o ukrasima i odabranim dodacima, unutrašnjost potpuno novog Austral uključuje pravo drvo, kožu, alkantaru, podstavljene tekstile i druge materijale koji su mekani na dodir i upareni s lakiranim detaljima u dubokoj sjajnoj crnoj i satenskom kromu.

Vrhunski materijali koji u unutrašnjost automobila unose osjećaj topline i prestiža. Cjelokupni paket je poboljšan dodatkom prilagodljivog sustava rasvjete poznatog kao LIVING LIGHTS.

Poput mnogih ‘automobila za život’ koji su ostavili traga u Renaultovim povijesnim knjigama, potpuno novi Austral dizajniran je tako da udobno stane cijeloj obitelji. Putnici straga imaju koristi od prostora za koljena koji je jednak najboljem u kategoriji (27,4 cm).

Brojni praktični pretinci (ukupno 35 l) za pohranu smješteni su u cijeloj unutrašnjosti kako bi svi mogli koristiti. Veliki prtljažnik dolazi s električnim vratima prtljažnika bez upotrebe ruku i VDA od 500 litara na modelima Mild Hybrid i Mild Hybrid Advanced. Zahvaljujući kliznoj klupi, kapacitet spremnika kreće se od 575 l do 1.525 l (kada se stražnja klupa preklopi).

Potpuno novi Renault Austral prvi je Renaultov model koji ima koristi od onoga što nudi nova platforma nove generacije CMF-CD Saveza. Potpuno nova platforma CMF-CD najavljuje potpunu reviziju linija za brendove iz Alijanse.

Potpuno nova šasija dolazi u dvije verzije: fleksibilna torzijska greda za standardnu verziju zakretanja prednjih kotača i 4CONTROL Advanced verzija, za upravljanje na sva četiri kotača.

Model upravljanja na četiri kotača ima krug okretanja od 10,1 metar. Upravljanje za potpuno novi Austral na gradskim cestama slično je gradskom automobilu. Nema premca među ostalima u segmentu.

Potpuno novi Renault Austral koristi niz inovativnih pogonskih sklopova s ​​izborom elektrificiranih motora koji pokrivaju sve namjene bez potrebe za mijenjanjem vozačkih navika. Najnovija generacija E-TECH hibridnih motora na mreži od 400 V do 200 KS, i dva benzinska motora: 130 KS 48V Mild Hybrid Advanced i 140 KS / 160 KS 12V Mild Hybrid.

Potpuno novi Austral predstavlja potpuno novi E-TECH ‘potpuni hibrid’ motor sa samopunjenjem koji je usavršen za pokretanje vozila s performansama i većim užitkom u vožnji, uz smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2. E-Tech hibridna inačica dolazi s 1,2 litrenim 3-cilindričnim turbo benzinskim motorom uparenim s električnim motorom, 1,7 kWh litij-ionskom baterijom od 400 V. Ima kombiniranu snagu do 146 kW, odnosno 200 KS.

Renault Austral

Mild Hybrid Advanced motor debitirao je u Renaultu s potpuno novim Australom i služi kao prava alternativa Dieselu. Kombinira najnoviji 1,2-litreni 3-cilindrični benzinski motor s turbopunjačem s 48V litij-ionskom baterijom i starter motorom. Motor od 130 KS i ručni mjenjač čine All-New Austral užitkom u vožnji, a istovremeno održavaju učinkovitost goriva i emisiju CO2 na najboljoj razini za kategoriju: počevši od 5,3 L/100 km i 123 g CO2/km (očekuje certifikaciju). Postavke se mogu mijenjati kako bi se maksimizirala izlazna energija, dok je potrošnja goriva bila 20% niža od one kod ekvivalentnog nehibridnog motora s izgaranjem.

Blagi hibridni motor je hibridni motor prve razine koji se nudi na potpuno novom Australu i koristi 1,3-litreni 4-cilindrični benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem koji je već dostupan na pojedinim modelima alijanse (Nissan Qashqai). Razvijen u suradnji s Daimlerom, motor je podržan starter motorom i 12V litij-ionskom baterijom. Može se pohvaliti snagom od 140 KS ili 160 KS s automatskim mjenjačem X-TRONIC ili sa 140 KS na ručnoj izvedbi. Blagi hibridni motor od 160 KS i 12 V na potpuno novom Australu ima maksimalni okretni moment od 270 Nm dostupan od 1.800 do 3.500 o/min i ekonomičnost goriva u mješovitom ciklusu od samo 6,2 L/100 km, uz emisiju CO2 koja počinje od 136 g/km (očekuje se izdavanje).

Potpuno novi Renault Austral pojavit će se u prodajim tijekom posljednjeg tromjesečja 2022.

Foto: Renault