Nova Škoda Kodiaq predstavljena, napredak u svim segmentima

Nova Škoda Kodiaq predstavljena, napredak u svim segmentima 25
Foto: Škoda

Škoda predstavlja drugu generaciju SUV modela – Kodiaq je stigao! Podiže održivost i učinkovitost na višu razinu i dolazi s novim konceptom interijera.

S drugom generacijom Kodiaqa, Škoda je dodatno doradila emocionalni i skulpturalni dizajn SUV-a, dajući mu snažniji i čvršći izgled. Osim pravokutnih lukova kotača, novi natpis koji je u skladu s novom Škoda nastupom. TOP LED Matrix prednja svjetla i prednja maska s horizontalnom svjetlosnom trakom debitiraju na potpuno novom Kodiaqu. S povećanjem duljine za više od šest centimetara, Kodiaq sada nudi još više unutarnjeg prostora za do sedam putnika ili obilje prtljage. Osim toga, Škoda je poboljšala aerodinamiku modela, postigavši cd vrijednost od 0,282. Veliki aerodinamički napredak postignut je uvođenjem kapaka s aktivnim hlađenjem i redizajnom prednjeg i stražnjeg branika.

Nova Škoda Kodiaq predstavljena, napredak u svim segmentima 26
Foto: Škoda

Potpuno novi Kodiaq ima 13-inčni infotainment zaslon, inovativne Škoda Smart Dials s dodirnim kontrolama i novu strukturu asortimana s Design Selections. Njegovih pet pogonskih sklopova koji nude snage od 110 kW (150 KS) do 150 kW (204 KS) sada također uključuju plug-in hibridnu verziju – prvu za Kodiaq – s električnim dometom od više od 100 kilometara. Dva motora standardno su povezana s pogonom na sve kotače. Također debitiraju najnovije generacije LED matričnih prednjih svjetala i sustava dinamičke kontrole šasije. Do danas je proizvedeno 841.900 Kodiaqa koji su našli kupce na 60 tržišta diljem svijeta. Serija je također osvojila više od 40 međunarodnih nagrada od 2016. godine.

Nova Škoda Kodiaq predstavljena, napredak u svim segmentima 27
Foto: Škoda

“Naš potpuno novi vodeći SUV ima sve što je potrebno da bude dostojan nasljednik. Novi Kodiaq podiže značajke koje naši kupci cijene na višu razinu: više prostora, više značajki i više učinkovitosti. S inovacijama poput dobro prihvaćenim pametnim brojčanicima i elegantnim materijalima unutrašnjosti, uz elemente našeg dizajnerskog jezika Modern Solid i ažurirane sigurnosne i pomoćne sustave, Kodiaq sljedeće generacije čini svakodnevno istraživanje još korisnijim. Također smo proširili našu ponudu visoko učinkovitih pogonskih sklopova, uvodeći plug-in hibrid s električnim dometom od preko 100 km, čime se dodatno podupire naša predanost održivoj mobilnosti. Od svog lansiranja 2016., Kodiaq je odigrao ključnu ulogu u rastu Škode, konstantno izazivajući žicu kod naših kupaca. Novi Kodiaq je savršeno postavljen za nastavak ovog uspješnog nasljeđa.” rekao je na ceremoniji predstavljanja Klaus Zellmer, predsjednik Škoda uprave.