Renault Megane E-Tech (2022.), prototip otkriva transformaciju kompakta u crossover električnog karaktera

New Renault MEGANE E TECH Electric pre production

Sve smo bliže novoj generaciji modela. Dokaz je i izlazak pretproizvodnog modela na javne prometnice…

Prototipni model Mégane eVision, predstavljen na nedavno održanom virtualnom događanju Renault eWays: The Challenge towards Zero Emissions (Renault eWays: Izazov mobilnosti bez emisija), utjelovljenje je Renaultove strategije u području električnih automobila u segmentu C. Riječ je o novom pojačanju u Renaultovoj ponudi posve električnih osobnih vozila koju zasad čine Twingo E-TECH Electric u segmentu A i popularni ZOE u segmentu B.

New Renault Megane  e tech prototype

Posve novi Mégane E-Tech Electric temelji se na platformi CMF-EV te je opremljen 160 kW (217 KS) snažnim električnim motorom i baterijom kapaciteta 60 kWh koja omogućuje doseg do 450 km prema WLTP-u. Ovaj automobil, poznat i pod nazivom MéganE (izgovara se „Megan i”), već nam razotkriva svoje konačne obrise ispod maskirne folije. Naime, ovo će ljeto Renaultovi inženjeri testirati čak 30 pretproizvodnih primjeraka na javnim cestama.

New Renault MEGANE E TECH Electric pre production

Ti se primjerci proizvode u Renaultovoj tvornici u Douaiju, a krasi ih poseban maskirni uzorak koji je razvio Renaultov odjel za dizajn. Budući da je nadahnut linijama i uzorcima našeg novog kultnog logotipa, ovaj maskirni dizajn na cesti stvara učinak zasljepljujuće kamuflaže.

Foto: Renault