Lamborghini SC20 kao novi unikatni proizvod Squadra Corse tima

LamborghiniSC Outdoor

Lamborghini Squadra Corse predstavlja SC20, jedinstveni primjerak automobila s otvorenim krovom, za cestovnu uporabu…

SC20 je rezultat odjela za moto sport, a dizajnirao ga je Centro Stile u Sant’Agata Bolognese. Model koji jestvoren prema željama kupca, koji je sam sudjelovao u projektu od samih početaka.

Zajednički cilj bio je izgraditi jedinstveno vozilo, ekstremnog dizajna i performansi, sposobno kombinirati aerodinamična rješenja preuzeta s trkaćih Lamborghinija, uključujući neviđene linije i ekskluzivne detalje. “Dvije godine nakon SC18 Alston, SC20 je bio novi, intrigantan izazov. Glavni izvori nadahnuća bili su Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster i Concept S, a rezultat je dramatična kombinacija kreativnosti i trkačkog stava, ”komentirao je Mitja Borkert, voditelj dizajna Lamborghini Centro Stile.

Maurizio Reggiani, glavni tehnički direktor marke Lamborghini, dodao je: „SC20 je kombinacija sofisticiranog inženjerstva, talijanske izrade, sportskog i naprednog dizajna. To je također primjer primjene našeg V12 motora i ugljičnih vlakana na radikalnom primjeru s otvorenim krovom, koje nepogrešivo nosi Lamborghinijevu DNA.”

LamborghiniSC Outdoor

Njegov se motor temelji na Lamborghini V12 postavi. Atmosferski motor obujma 6.498 cm3 isporučuje 770 KS pri 8.500 o/min i razvija 720 Nm okretnog momenta pri 6.750 o / min. Snagu na zemlju prenosi putem sedam stupanjskog mjenjača i sustava pogona na sva četiri kotača sa središnjim elektroničkim diferencijalom, a gume Pirelli PZero Corsa postavljene su na aluminijske naplatke s jednim maticom, 20 inča sprijeda i 21 inč straga.

Za sad ostaje nepoznate gdje će se ovaj model voziti, u kojoj državi…

foto: Lamborghini