Lamborghini SC20 kao novi unikatni proizvod Squadra Corse tima

Lamborghini SC20 kao novi unikatni proizvod Squadra Corse tima

Lamborghini Squadra Corse predstavlja SC20, jedinstveni primjerak automobila s otvorenim krovom, za cestovnu uporabu…

SC20 je rezultat odjela za moto sport, a dizajnirao ga je Centro Stile u Sant’Agata Bolognese. Model koji jestvoren prema željama kupca, koji je sam sudjelovao u projektu od samih početaka.

Zajednički cilj bio je izgraditi jedinstveno vozilo, ekstremnog dizajna i performansi, sposobno kombinirati aerodinamična rješenja preuzeta s trkaćih Lamborghinija, uključujući neviđene linije i ekskluzivne detalje. “Dvije godine nakon SC18 Alston, SC20 je bio novi, intrigantan izazov. Glavni izvori nadahnuća bili su Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster i Concept S, a rezultat je dramatična kombinacija kreativnosti i trkačkog stava, ”komentirao je Mitja Borkert, voditelj dizajna Lamborghini Centro Stile.

Maurizio Reggiani, glavni tehnički direktor marke Lamborghini, dodao je: „SC20 je kombinacija sofisticiranog inženjerstva, talijanske izrade, sportskog i naprednog dizajna. To je također primjer primjene našeg V12 motora i ugljičnih vlakana na radikalnom primjeru s otvorenim krovom, koje nepogrešivo nosi Lamborghinijevu DNA.”

Lamborghini SC20 kao novi unikatni proizvod Squadra Corse tima

Njegov se motor temelji na Lamborghini V12 postavi. Atmosferski motor obujma 6.498 cm3 isporučuje 770 KS pri 8.500 o/min i razvija 720 Nm okretnog momenta pri 6.750 o / min. Snagu na zemlju prenosi putem sedam stupanjskog mjenjača i sustava pogona na sva četiri kotača sa središnjim elektroničkim diferencijalom, a gume Pirelli PZero Corsa postavljene su na aluminijske naplatke s jednim maticom, 20 inča sprijeda i 21 inč straga.

Za sad ostaje nepoznate gdje će se ovaj model voziti, u kojoj državi…

foto: Lamborghini

Erfolg LED žarulje
Lamborghini SC20 kao novi unikatni proizvod Squadra Corse tima

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.