Ford Mach-E – električni Mustang i službeno predstavljen

Ford Mustang Manch E

Mustang nakon 55 godina, dobiva nastavak na električni način, Mach-E ima težak zadatak…

Mach-E nije bez razloga povezan uz ime – Mustang. Zamišljeno je da predstavlja slobodu, napredak i snažne performanse. Sada je Mustang spreman preispitati ove ideje za moćnu električnu budućnost, uz prostor za rastuće potrebe kupaca i napredne tehnologije koje su postale standardna priča u autoindustriji.

“Na prvom sajmu automobila u Detroitu, Henry Ford rekao je da radi na nečemu što će izazvati efekt poput udarne munje”, rekao je Bill Ford, izvršni predsjednik, Ford Motor Company. “To je bio model T. Danas, Ford Motor Company s ponosom otkriva automobil koji iznova udara poput munje. Potpuno novi, potpuno električni, Mustang Mach-E. Model za novu generaciju vlasnika Mustanga.

Ford Mustang Manch E

Mustang Mach-E GT donosi uzbuđenja po kojima je ovaj model poznat. Hvatat će 100 km/h u manje od pet sekundi, te će vlasnicima u svakom trenutku ponudit (342 kW) 465 KS i 830 Nm okretnog momenta.

Osim GT inačice, bit će dostupan i nešto normalniji Mustang Mach-E od 337 KS i 565 Nm.

Potpuno električni pogonski sklop daje osjećaj samopouzdanja, obećavajući autonomiju od 500 km po WLTP regulativama.

“Mustang Mach-E je jedno od najuzbudljivijih vozila koje je Ford ikad predstavio”, rekao je Stuart Rowley, predsjednik, Ford of Europe, dodajući – “Ovo je jedinstveno električno vozilo, a dolazi baš u pravo vrijeme za kupce u Europi.

Ford Mustang Manch E

Mustang Mach-E donosi i novi SYNC sustav, moderno sučelje veličine 15,5-inčnog zaslona. Spomenuti infotainment definitivno će plijeniti najviše pozornosti u interijeru sportskog duha.

Predstavljeni Mach-E trebao bi se pojaviti na našoj cesti tijekom ljeta…