Mercedes EQE stigao u Hrvatsku, električna E klasa sjajnog dometa i zanimljive cijene

EQ obitelj se sve više širi. Najnoviji eksponat na domaćim prometnicama je EQE. Nakon fascinantnog EQS, sad smo imali prilike isprobat broj manju električnu E-klasu… 

EQE je sportska poslovna limuzina koja nudi sve bitne funkcije najprestižnijeg i najvećeg u obitelji s oznakom- EQS, samo u kompaktnijem formatu. Priča kreće s EQE 300 izvedbom, a završava s prvim AMG modelom takve vrste – EQE 53. Mi smo prve primjerke EQE modela isprobali na Plešivici, u okolici Jaske…

EQE je čak 27 cm kraći, a opet prilično velik model (dug 494 cm). Poslovna limuzina novog doba vozi na EVA2 skateboard platformi. U vanjskim dimenzijama (duljina/širina/visina: 4946/1961/1512 milimetara) EQE je usporediv s CLS modelom. Kao i potonji, ima fiksno stražnje staklo i poklopac prtljažnika. Unutarnje dimenzije čak očito premašuju dimenzije današnje E-klase (W 213).

U usporedbi s luksuznim linijskim EQS, EQE je jednako moderan, s nešto kraćim međuosovinskim razmakom, kraćim prevjesima i udubljenijim bokovima – nosi koncept poslovne limuzine budućnosti. Senzualna čistoća očituje se u velikodušno modeliranim površinama, smanjenim spojevima i bešavnim prijelazima (besprijekoran dizajn). Sve to rezultira koeficijentom otpora cW zraka od samo 0,22. Prevjesi i prednji kraj su kratki, stražnji dio daje dinamičan naglasak oštrim stražnjim spojlerom. U ravnini s vanjskim rubom karoserije, aerodinamični naplatci od 19 do 21 inča, zajedno s izraženim mišićavim dijelom blatobrana, daju EQE sportski karakter.

Uz opcionalno dostupan MBUX Hyperscreen, cijela ploča s instrumentima je jedan, ogromni zaslon. To određuje estetiku čitavog kokpita i interijera. 12,3-inčni OLED zaslon za suvozača daje im vlastiti zaslon i kontrolno područje. U Europi je putniku dopušteno gledati dinamičke sadržaje poput videozapisa, TV-a ili interneta čak i u pokretu. Posebno impresivno zvuči i zašto. To je zato što Mercedes-EQ koristi inteligentnu logiku blokiranja temeljenu na kameri: ako kamera otkrije da vozač gleda u zaslon suvozača, to se automatski zatamnjuje za određeni sadržaj.

EQE koristi litij-ionsku bateriju koja se sastoji od deset modula i ima korisni sadržaj energije od 90 kWh i nudi doseg do najvećih 671 km. Inovativni softver za upravljanje baterijama, razvijen interno, omogućuje bežično ažuriranje (OTA). Na taj način upravljanje energijom ažurira se tijekom cijelog životnog ciklusa. Inače, Mercedes-Benz daje jamstvo na bateriju od 10 godina ili 250.000km (70%). Pored toga, na prezentaciji u Jaski istaknuto je kako sistem donosi visoku (prosječnu) brzinu punjenja – max. 170 kW+.

Vozački ugođaj je odličan, a svemu tome pogoduje Torque Shift funkcija ( (uvijek koristi najučinkovitiji eATS), neovisno upravljanje motorima i zakretni moment koji se mjeri do 10.000 puta u minuti. Silovitu snagu donose motori s trajnom pobudom na obje osovine. A poseban osjećaj donosi i stražnja zakretna osovina (Zakretanje stražnjih kotača 4,5/10 stupnjeva).

U slučaju baterije, postignut je veliki korak u smislu održivosti kemije stanica: optimizirani aktivni materijal sastoji se od nikla, kobalta i mangana u omjeru 8: 1: 1. Time se sadržaj kobalta smanjuje na manje od deset posto. Kontinuirano optimiziranje mogućnosti recikliranja dio je Mercedes-Benzove holističke strategije akumulatora.

Cijena EQE kreće od 570.361 kuna za EQE 300 izvedbu. Mercedes-Benz daje i EQ bonuse od 28.000 kuna prilikom kupnje nekog od modela iz ove famozne nove obitelji iz Stuttgarta.

Dojma smo kako će ovaj model napraviti pravi boom i biti možda najtraženiji u EQ obitelji. Vrijeme će pokazati.

Foto: Mercedes-Benz Hrvatska