Kia osvojila nove dvije dizajnerske nagrade

Kia je dobitnica dvije dizajnerske nagrade Red Dot za svoju dizajnersku instalaciju ‘Moving Inspiration Project’, namjenski napravljena za potrebe talijanskog lansiranja višestruko nagrađivanog potpuno električnog crossovera EV6.

Instalacija i namjenska komunikacijska kampanja osvojile su nagrade za marketing i prostorno komuniciranje u okviru Red Dot Design Awards.

Nova instalacija napravljena kao plod suradnje talijanske podružnice Kije, talijanske podružnice marketinške agencije Innocean i Roberta Palombe (Palomba Serafini Studio) te inspirirana Kijinim sloganom “Pokret koji inspirira “, kreirana je kako bi naglasila dinamiku EV6 i filozofiju brenda Kia. Instalacija, premijerno razotkrivena za vrijeme talijanske novinarske prezentacije modela EV6 u studenom protekle godine, predstavlja zamisao o automobilu koji se naizgled kreće čak i kad miruje.

Projekt je široj javnosti predstavljen s tri videosnimka (poveznice ispod teksta) koji su najprije bili objavljeni na tome namijenjenoj stranici na službenoj stranici Kije u Italiji, ali i na Kijinim društvenim kanalima. Prvi video po imenu Inspiration pomogao je ilustrirati genezu projekta s umjetničkog vidika, dok se drugi video po imenu Creation fokusirao na samu izvedbu instalacije. Finalni videosnimak po imenu Installation pokazao je umjetničko djelo u finalnom obliku.

Kia osvojila nove dvije dizajnerske nagrade 25

Kijin crossover koji naglašava neuobičajenu konstrukciju i električne mogućnosti je i prvo azijsko vozilo koje će biti stalno izloženo u muzeju automobila MAUTO u Torinu. EV6 je postao dio stalne muzejske zbirke unutar prostora namijenjenog motorima. EV6 je izložen zajedno s instalacijom “Moving Inspiration” napravljenoj za potrebe komercijalnog lansiranja vozila.

David Hilbert, direktor marketinga u Kia Europe rekao je: »Ovo je bila izuzetna godina za model EV6 koji je osvojio brojna priznanja, između ostalog titulu Europskog automobila godine, a dobio je i brojne pozitivne ocjene medija i klijenata. Ova očaravajuća dizajnerska instalacija dodatno naglašava atraktivni koncept EV6 kao i našu dizajnersku filozofiju ‘Opposites United’. Počašćeni smo da tu instalaciju nisu dobro ocijenile samo naše stranke nego i komisija Red Dot.”

Nagrade Red Dot nastavak su ožujske ukupne pobjede modela EV6
U ožujku je Kia EV6 ostvario ukupnu pobjedu na prestižnim dizajnerskim nagradama Red Dot osvojivši najprestižnije priznanje ‘Red Dot: Best of the Best’ za svoj pionirski i u budućnost usmjeren dizajn. Potpuno električni crossover pobijedio je i u kategoriji ‘Red Dot: Inovativni proizvodi’. Pored ovih nagrada EV6 je osvojio i priznanja “Europski automobil 2022. godine”, “Njemački automobil 2022. godine” u kategoriji Premium, “Irski automobil 2022. godine”, “Automobil 2022. godine« britanskog magazina What Car? i »Crossover godine « po mišljenju TopGear.com 2021.

Foto: Kia