Mercedes-EQ do 2022. najavio čak 6 novih električnih modela

Mercedes EQ

Mercedes-Benz cilja na vodeće mjesto u električnom poglavlju mobilnosti…

Dosljedna elektrifikacija cjelokupnog portfelja proizvoda ključni je element strateškog usmjerenja „Ambicija 2039“ i preduvjet na putu ka neutralnosti CO₂. Tako će Mercedes do 2022. u svoj portfelju ponuditi čak osam potpuno električnih modela Mercedes-EQ.

Globalna proizvodna mreža Mercedes-Benza spremna je za ofenzivu tvrtke na električne proizvode i integriranje modela Mercedes-EQ u serijsku proizvodnju u svojim postojećim pogonima.

Tako će primjerice tvornica Mercedes-Benz Sindelfingen (Njemačka), proizvoditi EQS, luksuznu električnu limuzinu tijekom prve polovice 2021.

Mercedes EQ

Tvornica Mercedes-Benz Rastatt (Njemačka), krenula je s proizvodnjom prvog potpuno električnog kompaktnog SUV modela EQA. Dio proizvodnje odrađivati će se i u Pekingu.

Proizvodni pogon Mercedes-Benza u Kecskemétu (Mađarska) biti će zadužena za model EQB.
Dok će proizvodne trake u Bremenu donijeti na svijet EQE model.

Mercedes EQ
Tvornica u Poljskoj (Jawor) ove godine je krenula s proizvodnjom baterija za plug-in hibridne modele (C, E i S-klasu). Dok će za EQ program pripremati baterije za EQA i EQB (foto: Daimler)

Najavljen je i početak proizvodnje baterijskih sustava za EQS i EQE u Untertürkheimu/ Hedelfingenu (Njemačka). Proizvodnja kompaktnih SUV baterijskih sustava u pogonima Kamenz (Njemačka), Jawor (Poljska) i Peking (Kina). Dakle, Mercedes-EQ program postaje ozbiljna priča, a na cestama će se pojaviti prije nego što ste mogli zamisliti…

foto: Daimler