Mercedes-AMG Will.i.amg je ‘one-off’ model i zapravo predstavlja puno više od svoje neobične forme

Mercedes AMG will

Mercedes-AMG ‘one-off’ model je rezulat suradnje s glazbenom zvijezdom will.i.am. Premijera je odrađena u Miamiju, na početku Formula 1 Grand Prix vikedna…

Mercedes-AMG suradnja s američkim glazbenikom, tehnološkim poduzetnikom, filantropom i dobitnikom nagrade TIME 100 IMPACT, will.i.am, dobila je nastavak. U strogoj tajnosti nastao je “The Flip”, automobilsko remek-djelo ekspresivnog dizajna i dalekosežne poruke. Jednokratno vozilo, nazvano WILL.I.AMG, vidljiv je simbol ciljeva Mercedes-AMG i will.i.am, a to je hrabro pokretati nove ideje, pomicati granice i usuditi se učiniti nemoguće. U njihovom šestom zajedničkom projektu Will.i.am se ponovno udružio s West Coast Customs kako bi ostvario svoju neustrašivu viziju za “The Flip”.

Mercedes-AMG Will.i.amg je 'one-off' model i zapravo predstavlja puno više od svoje neobične forme 25

Misija ovog zajedničkog projekta “The Flip – Innovation for Purpose” je pružiti što većem broju učenika iz zajednica u nepovoljnom položaju pristup STEAM (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) obrazovanju kako bi bili opremljen vještinama potrebnim za poslove usmjerene na budućnost i za patentiranje novih tehnologija.

Svjetska premijera filma “The Flip” bit će predstavljena tijekom Formule 1 Velike nagrade u Miamiju, u društvu istaknutih gostiju poput rekordnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona. Eksplicitno dizajnirani sportski automobil baziran je na Mercedes-AMG-u GT Coupé s 4 vrata koji je opsežno modificiran.

Mercedes-AMG Will.i.amg je 'one-off' model i zapravo predstavlja puno više od svoje neobične forme 26

“Odrastao sam u getu. Odrastao sam uz hip hop. Gledao sam legendarnog hip hop izvođača kako izvodi svoje pjesme u Mercedesu, tako da je oduvijek bio san posjedovati Mercedes. Za mnogo djece iz centra grada posjedovanje Mercedesa je simbol uspjeha i bijega iz teškog života”, objašnjava will.i.am. “Sada sam postigao svoj cilj i gurnuo se još više tako što sam ponovno zamislio i stvorio vlastitu viziju AMG modela. Ali motor nisam dirao, jer AMG stvarno proizvodi najbolje motore. Priča o osnivačima AMG me uistinu inspirira”.

Foto: Mercedes-Benz