Mercedes-Benz predstavio novi sportski brod, ali i posebnu inačicu G klase!

amg boat

Mercedes-AMG i Cigarette Racing danas su predstavili potpuno novi 59 ‘Tirranna AMG Edition, sportski brod zajedno s jedinstvenim primjerkom Mercedes-Benz AMG G63 uoči održavanja Miami International Boat Show-a…

Brod razvijen zahvaljujući udruženim snagama Mercedes-AMG i Cigarette Racing-a ujedno je 12. po proizašao iz ove suradnje. Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition također je debitirao u Miamiju, koji je individualiziran u AMG Performance Studio u Affalterbachu, a prati iste principe dizajna kao najveća zvijezda u ovoj priči, 59 ‘Tirranna AMG Edition.

Mercedes G class boat

Tirranna AMG Edition raspolaže sa šest 4-litrenih V8 Mercury Racing 450R vanbrodskih motora. Svaki proizvodi 450 konjskih snaga što u konačnici rezultira sa ukupno 2.700 KS (2.013 kW). Ovi motori omogućuju plovilu da dostigne i do 80 milja na sat (129 kilometara na sat) na vod. Žirostabilizator smanjuje naginjanje za 80 posto kako bi se održala ravnoteža u vodi. Radi lakšeg manevriranja male brzine pri pristajanju, postoje potisnici na pramcu i krmi.

Mercedes G

“Mercedes-AMG zalaže se za luksuz i performanse. U ovom moćnom, čistom izgledu može se doživjeti odvažnost naših predstavljenih izvedbi“, kaže Gorden Wagener, direktor dizajna Daimler AG.

g klasa brod

G klasa je uspješno poprimila morske obrise,zar ne?