Blindirani Cadillac Town Sedan kojeg je vozio Al Capone traži novog vlasnika!

cadillac al capone

Cadillac čiji je vlasnik bio gangster Al Capone ovih će dana biti predstavljen na aukciji u Las Vegasu s početnom cijenom od milijun dolara…

Town Sedan lakiran je u zelenu boju, a tu su i 2,54 cm debela stakla iz dobro poznatih razloga. Gangster Al Capone u jednom je trenutku imao i oklop montiran na vozilu, no jedan od kolekcionara je odlučio maknuti taj detalj.

cadillac al capone

Što se motorizacije tiče, u ono je vrijeme bilo tipično da veliki benzinski motori razvijaju 90 KS, pa ni ovaj Cadillac nije iznimka. V8 motor iz ovog Cadillaca uparen je sa ručnim mjenjačem koji broji četiri stupnja prijenosa, a jedan od karakterističnih detalja na karoseriji je stražnji prozor koji se munjevito može spustiti dolje.

cadillac al capone

U 2008., stariji muškarac po imenu Richard “Cappy” Capstran rekao je prijatelju da je jednom pomagao svom ocu da instalira oklope na Cadillac koji je bio u vlasništvu Al Caponea. Njegov otac, Ernest Capstran, popravio je još jedno vozilo Caponea i na taj način indirektno dobio posao blindiranja ovog Cadillac-a.

Premda je Ernest Capstran prvotno Caponeu rekao kako se inače ne bave takvim poslovima, od njegovih je ljudi jasno dobio bezuvjeta i kratak odgovor: „Od sada se bavite”. Nakon dorade, Al Capone je osobno došao podmiriti dug (dvostruko, pri tom je dao 10$ što je ekvivalent današnjih 150$).

cadillac al capone

Prešao je samo 1,111 milja (1787 km), provevši veći dio povijesti u muzejima ili na izložbama, a sada traži novog vlasnika. Celebrity Cars Las Vegas za ovaj vrhunski primjerak automobilističke ali i povijesti općenito traži čak 1 milijun dolara. Vjerujemo kao će i ovaj, na prvu izrazito skupi primjerak, pronaći svog vlasnika…