Toyota Yaris Hybrid 130, još više snage za jednake potrošačke navike

Toyota Yaris Hybrid

Toyota je najavila niz poboljšanja i poboljšanja koja će dodatno ojačati ponudu modela Yaris Hybrid…

Najnoviji dodaci još će povećati tržišnu privlačnost modela koji se pokazao izvanrednim uspjehom za marku. Značajan program poboljšanja performansi, sigurnosti i stila osigurat će da model predstavlja najbolje u klasi, u svom području visoko konkurentnog B-segmenta u Europi.

Osim jačanja snage i performansi hibridnog električnog pogonskog sklopa, povećan je i opseg naprednih sustava aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji, Toyota u automobil uvodi potpuno novu digitalnu dimenziju. Sveobuhvatni paket uključuje prilagodljiv zaslon s instrumentima za vozača, snažniji i intuitivniji multimedijski sustav, praktičnu i stabilnu povezanost i, po prvi put, digitalni ključ bez ruku za pristup i pokretanje automobila.

Toyota Yaris Hybrid 130, još više snage za jednake potrošačke navike 25
Foto: Toyota

Izrađen u Europi, novi Yaris ojačat će reputaciju modela za inovaciju i izvrsnost u dizajnu i inženjeringu malih automobila.

Najnovija ažuriranja napravljena na Yaris potpuno hibridnom električnom pogonskom sklopu ključna su za povećanu privlačnost modela, pružajući bolje performanse i zanimljivije i zabavnije iskustvo vožnje. Kupci sada mogu birati između dva hibridna pogonska sklopa prema svojim potrebama, uživajući pri tome i dalje u ekološkoj učinkovitosti i maloj potrošnji u klasi.

Kada je 1,5-litreni sustav debitirao, mediji i vozači su ga hvalili zbog njegove iznimne učinkovitosti goriva i emisija. Uvođenjem sklopa mjenjač-diferencijal iz najnovije, pete generacije Toyotine vodeće hibridne električne tehnologije na tržištu, sada nudi više snage, više okretnog momenta i bolje vozne karakteristike.

Toyota Yaris Hybrid 130, još više snage za jednake potrošačke navike 26
Foto: Toyota

Novi mjenjač-diferencijal s većim i snažnijim električnim motorom-generatorom i revizijama softvera i hardvera jedinice za kontrolu snage (PCU) podigli su ukupnu snagu sustava za 12%, sa 116 KS na 130 KS. Tu je i značajan porast okretnog momenta, s maksimalnim okretnim momentom električnog MG2 motora povećanom za 30% u cijelom opsegu okretaja (141 Nm na 185 Nm).

Takve brojke rezultiraju s osjetno bržim ubrzanjem. Ubrzanju od 0-100 km/h brže je za pola sekunde (9,2 sekunde).

Naravno, dodavanje snage samo je dio priče. Stvarnu razliku čini način na koji vozač doživljava performanse automobila. S povećanjem okretnog momenta pri svim brzinama motora, rezultat je jači, osjetljiviji i dinamičniji osjećaj.

Sve razine Yaris Premiere Edition i GR SPORT standardno će biti opremljene “Hybridom 130”, dok će neka tržišta u Europi nuditi kao opciju…