Mercedes-Benz C-klasa All-Terrain, off-road karavan za poslovne sastanke

mercedes benz c w all terrain

Za one koji smatraju da je konvencionalni karavan manje nego prikladan za terensku vožnju, a SUV izvedbe nezgrapne, Mercedes-Benz sada nudi svestrani model kao alternativu u segmentu – C-Klasu za sve terene…

Nakon uvođenja uspješnog koncepta za sve terene s E-klasom u proljeće 2017., C-klasa se sada također lansira kao drugi multi-talent s upečatljivim izgledom i svestranim mogućnostima.

mercedes benz c w all terrain

Uz oko 40 milimetara veći razmak od tla od konvencionalne C-Klase karavan, 4MATIC pogon na sve kotače kao standard i dva off-road načina vožnje, C-Klasa All-Terrain olakšava rad na lakim terenima kao što su zemljani putevi sa svojim većim kotača.

mercedes benz c w all terrain

Značajke off-road dizajna uključuju prepoznatljivu rešetku hladnjaka, posebne odbojnike, simuliranu zaštitu podvozja sprijeda i straga te obloge luka kotača u mat tamno sivoj boji. Osim toga, model crossovera sadrži mnoge naglaske tek nedavno lansirane nove C-Klase. To uključuje učinkovite benzinske i dizelske motore s 48-voltnom tehnologijom, prilagodljivi i intuitivni MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment sustav i najnoviju generaciju sustava pomoći u vožnji.

mercedes benz c w all terrain

U usporedbi s konvencionalnom karavanskom C-klasom, All-Terrain ima neznatno povećane dimenzije. Dulji je četiri milimetra i ukupno ima 4755 milimetara. Zbog obloga luka kotača širina je povećana za 21 milimetar na 1841 milimetar. Povećani razmak od tla od oko 40 milimetara također je povećao visinu vozila na 1494 milimetra. Standardna veličina gume je 225/55 R 17, dok su 245/45 R 18 i 245/40 R 19 sa pomakom od 41 mm dostupni su kao opcija.

Kapacitet i varijabilnost prtljažnika ostaju isti: sportski stražnji dio ima nosivost od 490 do 1510 litara. Naslon stražnjeg sjedala modela Estate je preklopiv u omjeru 40:20:40. Standardna EASY-PACK vrata prtljažnika mogu se jednostavno otvoriti ili zatvoriti pritiskom na gumb, pomoću tipke na ključu za paljenje, prekidača na vozačevim vratima ili ručke za otpuštanje na vratima prtljažnika.

mercedes benz c w all terrain

C-klasa za sve terene proslavila je svoju svjetsku premijeru u rujnu na Međunarodnom sajmu automobila u Münchenu i dostupna je od 12. listopada po cijenama od 53.014,50 Eura za benzinski model. U domaće salone stiže početkom 2022.

Foto: Daimler