Lexus UX 300 E – prvi u potpunosti električni Lexus

Lexus UX

Predstavljen u Kini, prvi električni Lexus UX 300 E osvojit će kupce dizajnom, inovativnošću i performansama…

Otkako je predstavljen revolucionarni model RX 400h 2005. godine, Lexus je nastojao biti pionir u tehnologiji elektrifikacije vozila, igrajući vodeću ulogu u ponudi proizvoda koji imaju performanse i ekološku osvještenost. Na Sajmu automobila u Tokiju 2019. Lexus je predstavio svoju globalnu strategiju za elektrifikaciju, pod nazivom „Lexus Electrified“, koja ima za cilj temeljni skok u performansama vozila, rukovanju, upravljanju i uživanju vozača. Nakon odličnog crossover modela UX250h kojeg smo nedavno imali prilike voziti, na tržište stiže prvi putpuno električni model tvrtke, UX300E.

uxev wp image  inches high eu

Lexus Electrified omogućuje integriranu kontrolu pogonskog pogona, upravljanja, ovjesa i kočnica, ostvarujući vrhunski potencijal tehnologije. Ovom tehnologijom možemo upravljati pokretačkom silom kako bismo osigurali idealno držanje vozila u skladu sa svakom voznom situacijom, a Lexus nastoji i dalje pružati ugodnu i sigurniju vožnju vozila.

uxev wp image  inches high eu

Kao prvi proizvodni model pod Lexusovim elektrificiranim natpisom, UX 300e razvijen je za izvrsne performanse na cesti. Lexusovi inženjeri zadržali su netaknuti prepoznatljivi dizajn i korisne karakteristike UX crossovera, te se usredotočili na mogućnosti za nadogradnju na prednosti performansi koje su jedinstvene za EV-ove.

uxev wp image  apc high eu

UX-ov motor koji se krije ispod oznake “300” s visokim snagama pruža živahan karakter ubrzanja zahvaljujući motoru snage 150 kW dok su baterije snage 54,3 kWh smještene izravno ispod poda kabine. Potonje pruža nisko težište i raspon vožnje od 400 km (po NEDC mjerenjima). U kombinaciji s najnovijom tehnologijom povezivanja, UX 300e maksimizira prednosti EV-a istovremeno ostvarujući vozačke performanse i praktičnost u jednom paketu.

lexusuxevtech

UX 300e na europsko tržište stiže sredinom 2020.