Scania Super uvjerljivo najbolja na najprestižnijem usporednom testu kamiona

Scania Super   punkte

Novi pogonski sklop Super pobjednički počinje svoju vožnju u najpoznatijem usporednom testu – ‘1000 Punkte’…

Samo dva mjeseca nakon lansiranja, Scania Super je već pobijedila na svom prvom usporednom testu. Novi pogonski sklop baziran na Super programu, bio je odlučujući za četvrtu pobjedu marke zaredom u poznatom njemačkom testu ‘1000 Punkte’ (1000 bodova).

Tegljač Scania 460 R donosi najbolje tehnologije, ali i pogonski dio, u društvu uvijek dobrih tegljača s oznakama Volvo i MAN. Tim iskusnih međunarodnih novinara o kamionima ocjenjuje sve važne aspekte modernih kamiona na duge relacije. 1000 Punkte organizira njemački časopis Lastauto Omnibus, a rezultati će i detaljan test će prenijeti čak 12 europskih trgovačkih časopisa.

“Ovo je prva potvrda neovisnih novinara da novi Super pogonski sklop koji smo predstavili u Södertäljeu u studenom isporučuje sve što smo obećali. Marže su obično male u ovim testovima, ali ovdje je Scania Super pogonski sklop bio nekih četiri posto štedljiviji od drugoplasiranog,” kaže Stefan Dorski, potpredsjednik Scanije.

Za test 2021/22 organizatori su predvidjeli bruto masu tegljača s prikolicom od 40 tona, srednje velike kabine za spavanje i do 480 KS. Prosječna Scanijina potrošnja dizela na testnoj stazi bila je 27,1 l/100 km, a slijede je Volvo (28,2) i MAN (29,8). Kada je šest različitih odjeljaka testa (kabina, vožnja, pogon/izvedbe, potrošnja goriva, trošak/operativni trošak, sigurnost) sastavljeno zajedno, Scania je zaradila 947,3 bodova od 1000 mogućih bodova dostupnih.

„Sa strane Scanije ove usporedne testove vidimo kao dio našeg procesa razvoja proizvoda, kao i potvrdu onoga što smo postigli. Sve vrste kupaca koriste ove informacije kada se odlučuju jer dobivaju prave informacije, koje je potvrdio tim neovisnih stručnjaka”, kaže Stefan Dorski.

Foto: Scania