Mercedes-Benz 307 E, legendarni kombi u elektro izdanju predstavio se prije 40 godina

Mercedes-Benz 307 E, legendarni kombi u elektro izdanju predstavio se prije 40 godina

Kao marka vođena inovacijama, Mercedes-Benz se uvijek usredotočio na razvoj novih koncepata pogona, a to se odnosi i na osobna i na komercijalna vozila. Pogled u prošlost: prije četrdeset godina…

Mercedes-Benz AG, kako su ga tada zvali, sad već daleke 1980. predstavio je 307 E međunarodnoj publici. U početku je taj eksperimentalni kombi bio izložen na sajmu zaštite okoliša Envitec u Düsseldorfu (11. do 15. veljače 1980.), a zatim u Londonu na izložbi Drive Electric ’80 (13. do 20. listopada 1980.). Jedno je bilo sigurno: njegova prikladnost za svakodnevnu upotrebu bila je daleko od današnjih serijskih vozila kao što su eVito i eSprinter, ali pružala je važne tehničke uvide i praktična znanja, za daljnji razvoj.

Mercedes-Benz 307 E, legendarni kombi u elektro izdanju predstavio se prije 40 godina 1
Mercedes-Benz 307 E (foto: Daimler)

Daimler-Benz AG razvio je električni kombi Mercedes-Benz 307 E, zasnovan na modelu serije T 1. Pažnja je posvećena najmanjim mogućim odstupanjima od trenutne serijske proizvodnje kako bi se troškovi proizvodnje i rada održali u uskim granicama.” Tako je konceptni kombi predstavljen u službenom dopisu proizvođača 31. listopada 1980.

Međutim, 307 E nije bio prvi električni kombi marke iz Stuttgarta. Već 1972. Mercedes-Benz je predstavio LE 306, koji je ujedno bio i eksperimentalno vozilo. Ukupno ih je izgrađeno 60, a do 1979. ta je mala flota prešla 900.000 kilometara kroz različita testiranja.

307 E razvijen je na temelju serije modela TN van, poznate i kao T 1, koja je debitirala 1977.

Taj projekt financiralo je Federalno ministarstvo za istraživanje i tehnologiju (BMFT). Kako bi smanjio proizvodne i operativne troškove, 307 E imao je pojednostavljenu tehnologiju upravljanja električnim pogonom, koja je istodobno zahtijevala samo manja odstupanja od standardnog kombija 307 D s međuosovinskim razmakom od 3.350 milimetara. Baterija se nalazila ispod poda vozila između prednje i stražnje osovine i imala je nazivni napon od 180 V. Ugrađena su dva reda baterija po 90 volti. Baterije je bilo lako ukloniti i ugraditi.

Mercedes-Benz 307 E, legendarni kombi u elektro izdanju predstavio se prije 40 godina 2

Prtljažni prostor tako je ostao isti, u usporedbi sa standardnim izvedbama. S nosivošću od 1.450 kg i dosegom od 65 kilometara pri stalnoj brzini od 50 km/h, 307 E bio je predodređen za poslove urbane distribucije.

Testirane su četiri različite vrste elektroničkog upravljanja pogonom i prijenosa snage, na primjer verzija prebacivanja baterija s elektroničkom kontrolom polja, u kombinaciji s hidrodinamičkim pretvaračem zakretnog momenta. Motor istosmjerne struje imao je snagu od 30 kW. Maksimalna brzina koja se mogla postići bila je 70 km/h. U 307 E istraživači i programeri Daimler-Benza nisu testirali samo konceptne pogone već i drugu tehnologiju, poput “planera rute”. Preteča navigacijskog sustava pružio je informacije o potencijalnim promjenama rute, poput izvješća o gužvi u prometu.

Mercedes-Benz 307 E, legendarni kombi u elektro izdanju predstavio se prije 40 godina 3

Od 1981. do kraja 1983. provedena su dva opsežna ispitivanja pomoću 32 električna kombija. Savezno ministarstvo za istraživanje i tehnologiju (BMFT) testiralo je deset kombija 307 E u Berlinu u sklopu istraživačkog projekta “Alternativna energija za cestovni promet” koji je pokrenulo Ministarstvo. Njemačka pošta (Deutsche Bundespost) provela je drugo veliko ispitivanje tijekom pet godina u službi za dostavu paketa s 22 električna kombija u Bonnu.

Ova dva praktična ispitivanja jasno su pokazala da se poslovi transporta zaista mogu baviti električnim vozilima u gradskim naseljima. Zbog svojih performansi i sigurnosti u radu, označeni su kao velika perspektiva. No, 40 godina kasnije, ta priča se još uvijek uhodava.

foto: Daimler

Erfolg LED žarulje
Mercedes-Benz 307 E, legendarni kombi u elektro izdanju predstavio se prije 40 godina

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.