BRABUS 800 kao Mercedes-AMG E63 S, definicija brutalnosti poprimila drugo značenje

Brabus E

Potpuno novi BRABUS 800, izrastao je na temeljima facelift izvedbe Mercedes-AMG E 63 S, a kombinira moderan izgled i vrhunske performanse u tipičnom stilu ove svjetski poznate tuning kuće…

Dovoljno je reći Brabus i već znate da pričamo o automobilu koji fascinira izgledom i snagom. Najnoviji iz radione je tako Brabus 800 opremljen 4,0-litrenim V8 bi-turbom ukupne snage 588 kW/800 KS.

Brabus

S prilagođenim aerodinamičnim konceptom izrađenim od karbona, 21-inčnim naplatcima i sportskim ispušnim sustavom, Brabus 800 najbolje je iz oba svijeta, onog svakodnevnog i onog rezerviranog za staze!

Ispod haube, nadogradnja BRABUS B40S-800 PowerXtra povećava performanse 4,0 litre V8 biturbo sa standardne konfiguracije od 450 kW / 612 KS na 800 KS uz izvrsne performanse, besprijekornu stabilnost i pouzdanost. BRABUS 800 ubrzava do 100 km/h za samo 3,0 sekunde zahvaljujući poboljšanom ubrizgavanju i paljenju, kao i novim, posebno konfiguriranim turbopunjačima visokih performansi s povećanim tlakom prednabijanja i 9-stupanjskim automatskim mjenjačem. Najveća brzina elektronički je ograničena na 300 km/h.

Naravno, osim performansi moderne super sportske limuzine, BRABUS 800 ima i pravu akustiku, zahvaljujući sportskom ispušnom sustavu BRABUS s nehrđajućim čelikom. Uz to, vozač ima mogućnost odabira između različitih načina i glasnoće, kao što je diskretan, vrlo tih način rada “Coming Home” do punog načina “Race”, prema potrebi.

BRABUS  Motor EFL

Ekskluzivni izgled BRABUS 800 zaokružuju kovani 21-inčni BRABUS monoblok “PLATINUM EDITION” Z naplatci u dizajnu s deset krakova, koji imaju prugaste trake u istoj kontrastnoj boji kako bi se uklopile u crvene crte s potpisom na rešetci hladnjaka. S modulom ovjesa BRABUS, ovisno o izboru dostupnih načina vožnje, može se implementirati spuštanje od deset do dvadeset milimetara, što optimizira upravljanje limuzinom i tako nudi izvanredno iskustvo vožnje.

Naravno, niti jedna BRABUS konverzija ne bi bila potpuna bez karakteristične unutarnje opreme. Paleta proizvoda za potpuno novi BRABUS 800 uključuje potpuno opremljenu unutrašnjost od fine kože, te pragovima od nehrđajućeg čelika i osvijetljenim BRABUS logotipom, koji boju prilagođava ambijentalnoj rasvjeti u unutrašnjosti, kao i ostale sportske dodatke po narudžbi vlasnika…

Foto: BRABUS