Mercedes-AMG potvrdio kako će novi SL zamijeniti AMG GT Roadstera!

SL

Mercedes-AMG je potvrdio smjenu modela unutar svog portfelja…

Izvršni direktor Mercedes-AMG-a Philipp Schiemer otkrio je mnogo o budućnosti Mercedes-AMG-a. U ovoj relativno neizvjesnoj budućnosti (zbog koronavirusa, naravno) nastavit će se ulaganje u benzinske motore koji će biti upareni s električnim motorima. No, Philipp Schiemer također je potvrdio da je na pomolu novi Mercedes-AMG SL koji će zamijeniti AMG GT Roadster.

Aktualni Mercedes-Benz SL u zadnjih par godina i nije baš bio hit među kupcima, a spora prodaja je dodatno bila saveznik u tom da se razmatralo da se taj model ugasi. Srećom, budućnost SL-a sada izgleda svijetlo jer je izvršni direktor Mercedes-AMG-a Philipp Schiemer potvrdio da će unutarnja konkurencija modela uskoro nestati zahvaljujući eliminaciji AMG GT Roadstera iz portfelja proizvođača.

SL sljedeće generacije bit će punopravni Mercedes-AMG proizvod poput ostalih AMG GT modela, što će itekako veseliti sve one koji bi ponovno izabrali ovaj model. Sudeći po riječima Schiemera, kultni će roadster ostat će udoban automobil za duga putovanja na velike udaljenosti, no sa snažnim trkačkim pedigreom.