McLaren GT u Novitec tuning izdanju nova je poslastica za sve entuzijaste

mclaren gt by novitec front quarter angle

McLaren GT izuzetno je atraktivna jurilica iz McLaren redova, a Novitec ekipa ju je odlučila dodatno zapapriti…

McLaren GT praktičnija je ali i jednako paprena inačica koja stiže iz Wokinga. Upravo su ovim automobilom uspješno spojili brzinu i praktičnost s ciljem dizajniranja brzog, laganog automobila s kojim se bez problema može krenuti na duža putovanja. No, Novitec je ovdje odlučio ovo podići na slijedeću stepenicu.

Tuner nudi više paketa pojačavanja snage za GT, no najinteresantniji je, naravno, najjači; iz 4.0 biturbo V8 motora ekipa je uspjela razviti gotovo 700 KS i 714 Nm okretnog momenta. A masa vozila od 1530 kilograma sugerira kako je vrijeme do ‘stotke’ spušteno na ravno 3 sekunde, dok je maksimalna brzina podignuta na 333 km/h.

mclaren gt by novitec with vossen wheels quarter angle
(foto: McLaren)

Estetski, priču upotpunjuju 20-inčni Vossen aluminijski naplatci sprijeda te 21-inčni otraga, a set novih sportskih opruga spušta vozilo za 25 mm. Za ljubitelje glasnog zvuka V8 motora tu su i novi nastavci za ispuh. Interijer je dobio nove elemente presvučene u brušenu kožu što će svakako veseliti sve kupce.

Premda cijena za ovaj tuning paket još nije poznata, jedno je sigurno, kupci će itekako uživati u Novitec izdanju za McLaren GT.