Kia Stonic osvježena za ljeto 2020., donosi nove motore te bogatiju mogućnost personalizacije

Kia Stonic

Unaprijeđeni Kia Stonic sada vozačima nudi nove ‘Smartstream’ motore s inovacijama koje poboljšavaju učinkovitost, a na tržište stiže u jesen…

Kia Stonic osvježena je nakon skoro tri tržišne godine. Blago osvježenje jedva da je vidljivo izvana (što je i dobra stvar, sudeći po uspješnosti modela). Najveća je novost Kijin novi benzinski 48-voltni blagi hibrid ‘EcoDynamics+’, koji dolazi i s proizvođačevim novim ‘clutch-by-wire’ inteligentnim ručnim mjenjačem.

Kia Stonic CUV PE digital stonic

Unutrašnjost i vanjština Stonica ostaju gotovo nepromijenjeni, ali će vlasnici dobiti mnogo više mogućnosti personalizacije vozila nego prije jer su sada na raspolaganju nove boje karoserije i krova, a dodani su i novi paketi boja i novi dizajn naplataka.

Kia Stonic CUV PE digital interior

U unutrašnjosti će vozač i suputnici najprije primijetit veći 8,0-inčni zaslon na dodir (do sada je bio 7-inčni) s infotainment i navigacijskim sustavom, koji donosi nove funkcije 2. faze Kijine telematike UVO Connect. Sigurnost i asistencije vozaču unaprijeđeni su s novim naprednim sustavima asistencije (ADAS).

Stonic, koji je na europskom tržištu prisutan od kraja 2017., do danas je na godišnjem nivou postao 4. najprodavaniji model (ispred njega su Ceed, Sportage i Picanto). Ukupno je u Europi do danas prodano više od 150.000 Stonica, a osvježeni model u domaće salone stiže u jesen ove godine.