Mazda je započela proizvodnju potpuno električnog modela MX-30, prvi primjerci stižu u jesen

a

Mazda je upravo započela proizvodnju potpuno nove Mazde MX-30, svog prvog u potpunosti električnog automobila u Hiroshimi. Premda su narudžbe otvorene, prvi će primjerci svojim kupcima stići u jesen po cijeni od 248.900 kuna…

Nova Mazda MX-30 opremljena je sustavom e-Skyactiv, Mazdinom novom tehnologijom električnog pogona. Pogonski sklop s pogonom na prednje kotače kombinira sinkroni izmjenični elektromotor snage 145 KS s litij-ionskom baterijom kapaciteta 35,5 kWh, osiguravajući novom SUV-u doseg od oko 200 km.

ab
(foto: Mazda)

Kalibriran tako da osigurava optimalnu ravnotežu između dosega koji kupcima omogućuje bezbrižnost i emisija CO2 ,baterijski sustav se može napuniti do 80% u roku od približno 40 minuta pomoću brzog istosmjernog punjača.

interior mx
(foto: Mazda)

Arhitektura vozila Skyactiv kod MX-30 posebno je konstruirana kako bi upotpunila dojam uglađene vožnje bez ikakvih zapinjanja koji je svojstven potpuno električnim vozilima. U kombinaciji s novim sveobuhvatnim sigurnosnim sustavima i-Activsense, MX-30 kupcima nudi jedinstveno iskustvo bešumne neometane vožnje, što je i bila glavna uputa inženjerima – električni automobil mora se moći voziti jednako dobro kao i svaki drugi Mazdin automobil.

aa
(foto: Mazda)

Mazda MX-30 u prodajne će salone stići u jesen 2020., a u Hrvatskoj starta s cijenom od 248.900 kuna.