Volvo odlučio stati na kraj divljanju po autocesti, od sad svi novi modeli imaju ograničenje od 180 km/h!

Volvo s t driveteam

Ova je mjera u sklopu Safety Vision inicijative prvotno predložena u ožujku prošle godine, no sada je stupila na snagu. Svi novi Volvo modeli imat će elektronski ograničenu brzinu na 180 km/h, ali i druga ograničenja za mlade ili neiskusne vozače…

Elektronsko ograničavanje brzine i nije neka novost, njemački automobili su to ‘gospodskim dogovorom’ ograničili na 250 km/h. No, Volvo je odlučio otići i stepenicu više s ciljem povećanja sigurnosti na cestama. Svi novi Volvo modeli imat će elektronski limitator brzine na 180 km/h.

Safety Vision inicijativa polako je poprimila razmjere, pa će svi vozači i kupci novih Volvo vozila imati to ograničenje brzine. “Naša je vizija da u novom Volvo automobilu nitko ne smije poginuti ili biti ozbiljno ozlijeđen. “, smatraju čelnici švedskog proizvođača.

Nadalje, tvrtka poduzima dodatni korak sigurnosti prodajom svih novih vozila s Care Keyom koji omogućuje vlasnicima programiranje dodatnih ograničenja maksimalne brzine. Ova je značajka korisna kada se mlađi član obitelji ili neiskusni vozač sprema za vožnju.