Lexus u teniskom svijetu, u glavnoj ulozi na Davis cup susretima

lexusnx daviscupbyrakutenmadridfinals

Lexus je i ove godine službeno vozilo teniskog natjecanja, a grupna faza igra se od 13. do 18. rujna u Bologni, Glasgowu, Hamburgu i Valenciji

Na glavnoj pozornici bit će RX hibrid, NX Plug-in hibrid, potpuno električni RZ i UX hibrid.

Lexus je glavni partner završnice natjecanja Davis Cup by Rakuten 2022. Ove godine grupna faza natjecanja se igra u Bologni, Glasgowu, Hamburgu i Valenciji od 13. do 18. rujna, a mečevi u fazi ispadanja igrat će se u Malagi od 22. do 27. rujna.

Postoji istinska veza između Lexusa i Davis Cupa, s obzirom na to da i ljubitelji tenisa i vlasnici Lexusa teže jedinstvenim, luksuznim i nezaboravnim doživljajima. S naglaskom na viziju „Lexus Electrified“ koji odraža-va trajnu viziju održivosti ove marke, partnerstvo s Davis Cupom je sinergija energije na jednom od najuz-budljivijih teniskih turnira u svijetu i vrhunskog iskustva vožnje Lexusovih elektrificiranih modela.

Na središnjoj pozornici turnira bit će izloženi RX hibrid, NX Plug-in hibrid, potpuno električni RZ i UX hibrid. Na mečevima u Španjolskoj i Italiji pojavit će se nova generacija modela Lexus RX, a na mečevima u Njema-čkoj i Velikoj Britaniji bit će izložen Lexus RZ. Lexus će kao službeni automobil Davis Cupa tijekom turnira biti zadužen i za prijevoz igrača i reprezentacija iz 16 država.

Davis Cup by Rakuten pokrenut je 1900. godine, a danas je to najveće godišnje sportsko natjecanje repre-zentacija. Godine 2022. ekipe iz čak 143 države natječu se na više razina, od regionalnih turnira do završni-ce. U grupnoj se fazi natječe 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine od po četiri reprezentacije koje igraju po kružnom sistemu. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje u četvrtfinale. Novi for-mat finala obuhvaća pauzu od 9 tjedana između grupne i nokaut faze.

Hrvatska reprezentacija nositelj je ovogodišnjeg natjecanja, a osim što su 2021. i 2016. godine igrali finale, naši tenisači Davis Cup su osvojili 2018. i 2005. godine. Hrvatska reprezentacija grupnu fazu igra u Bologni gdje će im društvo na terenu praviti potpuno novi Lexus RX.

„Davis Cup je jedno od najcjenjenijih sportskih natjecanja u svijetu, s jedinstvenim formatom igranja u više europskih gradova. Sport, a posebno tenis, prilika je da se pod istim krovom okupe vrhunski sportaši i navijači od kojih mnogi traže luksuzna i jedinstvena iskustva. Lexus kao brend dijeli s njima tu sklonost nevjerojatnoj posvećenosti kvaliteti izrade, nenadmašnom luksuzu i nezamjenjivim doživljajima“.
Pascal Ruch, potpredsjednik Lexus Europe

„Velika je povlastica ponovo dobiti podršku Lexusa. Ovogodišnja se priredba organizira na više lokacija u četiri zemlje, a Lexus ponovno potvrđuje fantastične sposobnosti upravljanja, uslužnosti i profesionalnos-ti. Uvjereni smo da će najbolji igrači svijeta kao i do sada biti oduševljeni Lexusovim performansama na ovom natjecanju“. rekao je bivši tenisač David Ferrer, a danas direktor finala Davis Cupa.