Alfa Romeo i njena sudbina, oživljavanje kultni modela, ali i kraj za Giuliettu?

Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale

Nakon konstantnih (nelogičnih) glasina oko talijanske marke, ove nam se čine prilično izvjesnima. Alfa Romeo bi mogao jako profitirati s najavljenim poslom spajanja FIAT-a i PSA…

Internetom su počele kružiti nove glasine, kada je ova legendarna marka u pitanju. A sve je opet dobilo povod nakon priča o spajanju FIAT-a i PSA grupacije(Peugeot, Citroen i Opel).

Što se priča? Neki izvori govore kako su dani odbrojani za Alfa Romeo Giuliettu. Prekrasni kompakt bi mogao u prisilnoj mirovini završiti, a odustaje se i od supersportskog modela 8C te sportskog GTV-a.

Iduća godina bi nam mogla donijeti prve ‘facelift’ izvedbe Giulije i Stelvia, s temeljitom doradom jedine stavke koja se i može zamjeriti automobilu – unutrašnjost i popratna tehnologija. Ona će biti puno naprednija, profinjenija.

Umjesto toga dobit ćemo kompaktni SUV – Tonale (naslovna fotografija), ali i još jedan SUV, prema nekim izvještajima još veći od Stelvija.

Usputno rečeno, Maserati će uskoro za svaki model predstaviti i električnu inačicu. Bit će ovo jako zanimljivo razdoblje za talijansku marku, a tako i za nas koji ćemo pratiti tijek događanja….