Krovne kutije su uvijek odličan dodatak, ali značajno utječu na potrošnju vozila, otkrivamo koliko!

BMW  f Z perfomance thule  Jole Driveteam

Neće vam pomoći ni opcija ako u potpunosti ispraznite kutiju, ovdje faktor koeficijenta otpora zraka igra bitnu ulogu…

Zdrava logika nalaže, krovne kutije i nosače treba ukloniti ako ih nećete koristiti. Nemojte prolongirati i biti lijeni odraditi ovaj najčešće jednostavan postupak uklanjanja. U istraživanju koje donosi Revija HAK, krovne kutije na domaćem tržištu su obično teške od 15 do 20 kg, te iako su sve učinkovitijeg dizajna i dalje značajno povećavaju otpor zraka i potrošnju goriva do dvije litre.

Sama fizika je u ovoj priči sasvim jasna. Automobil je sam po sebi, za svoju formu, najbolje posložen aerodinamički, sve dok na njih ništa ne dodajete.

BMW f thule jole driveteam

Kako navode kolege iz Hrvatskog autokluba, jedno istraživanje otkrilo je povećanje potrošnje goriva za 50% s krovnim kutijama, ali u takve brojke ni malo ne vjerujemo. Praksa je pokazala, kako vozači troše između 10 i 25% više na gorivo zbog montirane krovne kutije. To je zato što povećanje prednje površine djeluje negativno na aerodinamiku. Čak i prazan krovni nosač može dodati do 15% računu za gorivo. Dodatna težina i otpor zraka krovne kutije, bicikala ili prtljage pričvršćene za krov pogoršavaju situaciju. Što je veća brzina i što je vozilo aerodinamičnije, učinak je veći.

Drugo istražvanje pokazalo je zanimljive rezultate s nosačima za bicikle. S njima auto troši oko 10 posto goriva više na 100 km nego bez njih. S natovarenim biciklima (na krovu) potrošnja je uredno veća i do 25 posto.

Foto: Hrvoje Grguljaš