Gordon Murray T.50s ‘Niki Lauda’, vozačko savršenstvo s propelerom u samo 25 primjeraka

Gordon Murray T

T.50s Niki Lauda utjelovljuje “iskustvo na stazi kao nijedan drugi automobil do sada”…

Gordon Murray T.50s ‘Niki Lauda’, izvedba koja će biti ograničena na samo 25 automobila, koja je dizajnirana, projektirana i razvijena paralelno s revolucionarnim superautomobilom T.50.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak, kako sportaš teži svega 852 kg, iza kojih stoji 725 KS iz 3.9 litrenog V12 motora (teškog 162 kg), a vrti se sve do 12.100 okretaja.

Gordon Murray T

Nazvan po legendarnom trostrukom F1 svjetskom prvaku i bivšem suvozaču iz Brabhama Gordona Murraya, Niki Laudi, na čiji je rođendan model i predstavljen.

Gordon Murray Automotive prvi je put predstavio svoj super automobil, razvijen paralelno s T.50, superautomobilom usmjerenim samo i isključivo na vozača. T.50s Niki Lauda koncipiran je, dizajniran da pruži vrhunsko iskustvo vožnje na stazi.

Gordon Murray T

Izradit će se samo 25 primjeraka, po cijeni od 3,1 milijuna funti (bez poreza). Proizvodnja će započeti u siječnju 2023. godine u proizvodnom centru tvrtke Gordon Murray Automotive u Dunsfoldu, u Velikoj Britaniji, nakon što se odradi serija od 100 superautomobila T.50.

Gordon Murray T

Profesor Gordon Murray ovom je prilikom izjavio: „T.50 je vrhunski superautomobil u cestovnom prometu, ali uvijek sam sanjao da odem korak dalje … da napravim verziju koja će pružiti iskustvo vožnje na stazi kao nijedan drugi automobil u povijesti.

„Kada smo kreirali McLaren F1 GTR, razvijen je iz F1 cestovnog automobila. Od svog početka, T.50s Niki Lauda, ​​međutim, dizajniran je paralelno s T.50. Za T.50 naš je cilj bio jasan, napraviti najbolji vozački automobil za cestu. S Nikijem Laudom T.50s bilo je podjednako jasno, kako bi to bio najbolji vozački automobil za stazu. Drugim riječima, zapitali smo se, što bi bilo najbolje u vožnji na stazi, kako stvoriti najbolje iskustvo vožnje na stazi?

Vjerovati ćemo gospodinu Murrayu na riječ…

foto: Gordon Murray Automotive