Dacia konceptnim modelom Spring Electric najavljuje svoj prvi električni automobil!

Dacia konceptnim modelom Spring Electric najavljuje svoj prvi električni automobil!

Upravo ovaj model poslužiti će kao najava za novi, potpuno električni automobil rumunjskog proizvođača Dacia…

U samo 15 godina Dacia je narasla na više od 6,5 milijuna kupaca širom svijeta putem modela Logan, Sandero i Duster. Spring Electric predstavlja sljedeći korak u svojoj priči o uspjehu, jer se i dalje mijenja s vremenom, ostajući istinit svojim izvornim vrijednostima stvaranja vozila koja su jednostavna, moderna, pouzdana i pristupačna.

Dacia konceptnim modelom Spring Electric najavljuje svoj prvi električni automobil! 1

Potpuno električni gradski automobil usredotočen je na ono osnovno, kombinirajući jednostavnost, pouzdanost i pristupačnost. Serijska verzija Dacia Spring Electric bit će dostupna u prvoj polovici 2021. godine, s dosegom većim od 200 kilometara (na temelju postupka testiranja WLTP) što je pogodno za gradsku i prigradsku uporabu.

Dacia konceptnim modelom Spring Electric najavljuje svoj prvi električni automobil! 2

Njegov stil koji pomalo podsjeća na Stepway modele te kompaktne dimenzije u dužini od 3,73 metra čine ga idealnim vozilom za svakodnevnu upotrebu.

Posebna pažnja posvećena je dizajnu prednjih svjetala sa LED tehnologijom ugrađenim na dva načina: vodoravna traka na gornjem dijelu i četiri grafičke značajke ugrađene u branik, dok su četiri stražnja LED svjetla straga stvoriti efekt “double-Y”. Ovaj izgled prikazuje budućnost dizajna rasvjete za Daciu.