Jurnjava u Formuli 1 sad je moguća, Britanci nude mogućnost vožnje kultnog bolida na stazi

Jordan F

Svima jako dobro poznati žuti bolid Jordan F1 ekipe s DHL oznakama, koji je nekada vozio Takuma Sato sad je dostupan i ‘običnom puku’…

TrackDays.co.uk nudi ljubiteljima utrka priliku da u potpunosti iskuse pravi F1 trkaći bolid, koji je nekoć vrijedio 4,5 milijuna funti.

Svi koji se odluče izdvojiti oko mogu dobiti originalno iskustvo vožnje Jordan F1 od 1.000 do 3.500 funti, ovisno o programu vožnje, jedinom takve vrste bilo gdje u svijetu.

Zanimljivi su i postavljeni uvjeti, vozač mora biti stariji od 18 godina, biti viši od 152 cm i ne viši od 188 cm.

Sve novo iskustvo, dostupno na TrackDays.co.uk, zapravo omogućuje sudionicima da uđu u isti kokpit koji je svojedobno bio radno mjesto legenda utrka Takume Sata iz 2002. godine, dok se borio s kolegama iz F1, poput Michaela Schumachera, Davida Coultharda, Jensona Button i Rubens Barrichello.

I sam legendarni automobil, koji je i dalje imao prepoznatljivu DHL žutu livreju, koštao je 4,5 milijuna funti prilikom izgradnje. To je ujedno i jedino postojeće postojeće EJ12 karoserija dostupna za vožnju.

Jordan F

Dan Jones, operativni menadžer na TrackDays.co.uk, rekao je: „Vrlo su rijetke ovakve prilike za voziti pravi F1 trkaći automobil, koji je bio istaknut u najcijenjenijem svjetskom prvenstvu u moto sportu. Međutim, to nije za one koji nisu vješti za volanom, motor od 600 KS vrti se sve do nevjerojatnih 10.500 okretaja u minutu zahvaljujući 3.0-litrenom Judd motoru.”

TrackDays.co.uk trenutno nudi vožnju Jordan formule na aerodromu Bovingdon u Hertfordshireu. Ulazna razina naziva se Jordan F1 Driving Experience, dok još intenzivnije opcije uključuju Jordan F1 Suzuka Legend Experience i ultimativni Jordan F1 Grand Prix Experience, koji uključuje 30 vozačkih krugova i mnoge druge dodatke.

Dan je dodao: „Ne iznenađuje me veliki interes, budući da je ovo jedan od najkvalitetnijih paketa koje nudimo, bez obzira na visoku cijenu”.

Eto prilike, da se i vi okušate. Uz kartu do Velike Britanije i sve popratno, ovaj izlet bi vas mogao izaći kao kupnja jednog solidnog rabljenog automobila.

foto: TackDays