Škoda Kamiq i Scala sitno broje do premijere facelift izvedbi

Škoda Kamiq i Scala sitno broje do premijere facelift izvedbi 25

Škoda Scala i Kamiq nakon 4 godine prolaze ‘update’…

Škoda je objavila prve službene skice eksterijera popularnih modela – Scala i Kamiq. Češki proizvođač automobila oba je modela obogatio naprednim dizajnom i tehnološkim poboljšanjima, kao i značajkama iz viših klasa vozila. Novi Scala i Kamiq proslavit će svoje digitalne svjetske premijere 1. kolovoza 2023.

Škoda Kamiq i Scala sitno broje do premijere facelift izvedbi 26
Foto: Škoda

Četiri godine nakon početka proizvodnje, Škoda Scala i Škoda Kamiq spremni su za osvježenje. Tehnološka ažuriranja i modifikacije vanjskog dizajna kombiniraju se kako bi istaknule ključne karakteristike svakog modela, kao što je dinamična privlačnost modela Scala i robustan izgled najmanjeg u SUV postavi – Kamiq. Ono što je jasno vidljivo po skicama, facelift izvedbe dobivaju redizajnirana prednja svjetla, prednje i stražnje maske i rešetku, ali i nove alu naplatke.

Škoda Kamiq i Scala sitno broje do premijere facelift izvedbi 27
Foto: Škoda

Tanja prednja svjetla modela Scala protežu se sve do rešetke, naglašavajući dinamičnu privlačnost automobila. Ulaz zraka u novom prednjem braniku podijeljen je dodatnim bočnim krilima. Obojeni u boji karoserije, oni se također nalaze u difuzoru na revidiranom stražnjem braniku, koji je okružen kristalnim elementima.

Škoda Kamiq i Scala sitno broje do premijere facelift izvedbi 28

Osvježeni Kamiq imat će veću vizualnu prisutnost. Gornji element prepoznatljivih podijeljenih prednjih svjetala sad je tanji i ima naglašeniji dizajn. Veća i uspravnija Škoda rešetka predstavlja prepoznatljive dvostruke letvice koje tvore U-oblik na dnu. U prednjem dijelu, obojeno područje ispod rešetke i usisnik zraka naglašavaju širinu vozila, nadopunjeno čvrstim srebrnim difuzorom koji pruža zaštitu podvozja. Stražnji difuzor sastoji se od širokog gornjeg dijela u crnoj boji i robusnog donjeg dijela u srebrnoj boji. Čekamo prezentaciju…