Jeep Gladiator Top Dog kao ekstremni član ekstremnih biciklistički ekipa

Jeep Gladiator Top Dog

Mopar predstavio koncept na virtualnom sajmu SEMA360…

Mopar tim u SAD osmislio je potpuno nov koncept zasnovan na modelu Gladiator za virtualno izdanje SEMA Sajma, koje se održalo od 2. do 6. studenog 2020.

Jeep Performance dijelovi (JPP), koji imaju odobrenje tvornice, upotpunjuju posebni terenski paket modela Jeep Gladiator koji omogućava da idete bilo kuda, za zaklete ljubitelje brdskog biciklizma.

Koristeći Jeep Performance dijelove (JPP) i posebne dodatke, tim Mopar u SAD je pretvorio Jeep Gladiator za 2020. u zabavno koncept vozilo za ozbiljne planinske egzibicije. Koncept Jeep Gladiator Top Dog predstavljen je na sajmu SEMA360, koji predstavlja virtualno izdanje Sajma Tržišnog udruženja za specijalnu opremu (SEMA) u Las Vegasu.

„S više od 20 Jeep Performance dijelova, napravili smo ovaj Jeep Gladiator Top Dog koncept, koji može da ide bilo gdje, za strasne ljubitelje brdskog biciklizma,“ rekao je Mark Bosanac, direktor za uslugu, dijelove i servis za klijente u kompaniji Mopar, FCA Severna Amerika. „Širom cijele Jeep game, nudimo preko 500 dijelova“.

Jeep Gladiator Top Dog
„Napravljen da ispuni zahtjeve aktivnog životnog stila i nudeći jedinstvenu slobodu spuštenog krova, Jeep Gladiator je savršeno platno za Mopar da pomakne granice još dalje dodavanjem niza Jeep Performance delova“, izjavio je Džim Morison, šef brenda Jeep – FCA Severna Amerika. „Koncept Top Dog kompanije brenda Mopar pruža još pametniju funkcionalnost i svestranost modelu Jeep Gladiator“.

U K-9 plavoj boji, koncept Jeep Top Dog proširuje sposobnost nošenja tereta i time postaje najsposobniji Jeep pick-up ikad, uklanjanjem standardne tovarne kutije i zamjenjujući je posebnim PCOR tovarnim sistemom niskopodne prikolice.

Sa suvozačeve strane teretnog sistema, biciklisti planinari mogu sigurno odložiti zalihe koje su im potrebne na stazama u nastavcima na izvlačenje. Velike unutrašnje police, kao i  prekidači za svjetlo i dodatni izvori napajanja su uvijek na dohvat ruke.

S vozačeve strane tovarnog sistema, frižider na baterije i električni roštilj za hot dogove su spremni da se biciklisti „napune gorivom“ prije naredne dionice izazovnih staza.

Iznad kabine, dvije rešetkaste strukture predstavljaju dodatni tovarni prostor za alat i opremu. Dodatna konceptna dupla prednja svjetla su postavljena sa obje strane, a komplet podloga za prianjanje koje služe za izbavljanje vozila su također zakačeni za tovarne rešetke. Na rešetkastoj strukturi, dupli stalci za bicikl pružaju siguran način za transportaciju Trek brdskih bicikala do staza.

Jeep Gladiator Top Dog

Za vrhunsku terensku sposobnost, koncept Jeep Top Dog ima 2-inčni JPP komplet za podizanje, s FOX amortizerima koji pružaju povećano odstojanje od tla, ojačanih 17-inčnim JPP beadlock aluminijskim felgama i 37-inčnim BF Goodrich KM3 gumama za blatnjavi teren. Konceptni čelični „visoki“ blatobrani pružaju dodatno odstojanje na sva četiri ćoška.

Koncept Jeep Top Dog pokreće dokazani 3,6-litarski Pentastar V6 motor s 285 KS i 350 Nm obrtnog momenta, uparen s TorqueFlite 8-brzinskim automatskim mjenjačem.

JPP Rubicon branik štiti prednji deo koncepta Jeep Top Dog. Branik ima konceptnu 2-inčnu čeličnu zaštitnu rešetku, inspiriranu konceptom Jeep J6 i ekskluzivno JPP Rubicon Warn vitlo kapaciteta od preko 3.600 kg, koje sadrži Spydura sintetički konopac od 30 metara.

Konceptna hauba je naglašena prilagođenim crnim Mopar zatvaračima haube koji imaju Jeep Willys logo. JPP disaljka usmjerava hladan zrak ka motoru kada terenski uvjeti ugroze normalne zračne otvore. Par JPP 5-inčnih terenskih LED svjetala postavljenih na dnu A-stubova pomažu u osvjetljavanju staze.

Bokovi su zaštićeni JPP štitnicima, prilagođenih sa zavarenim 2-inčnim čeličnim cijevima, sličnim dizajnu prednje zaštitne rešetke. Crni zaštitni pragovi vrata imaju odignuti Gladiator logo i pomažu u zaštiti unutrašnjih pragova od ogrebotina i habanja.

Drugo JPP Warn vitlo je postavljeno na zadnji deo koncepta Jeep Gladiator Top Dog. Odmah iznad zadnjeg vitla, ladica na izvlačenje sadrži sklopive merdevine koje se koriste za pristup duplom stalku za bicikla.

Vanjska kombinacija K-9 plave i crne boje se nastavlja se i u kabini na instrument tabli koja je ista kao boja karoserije. Također, crna Katzkin kožna sjedišta, nasloni za ruke, obloga mjenjača, volan i ručna kočnica naglašeni su plavim šavovima.

Jeep Gladiator Top Dog

Mopar navlake za papučice od nerđajućeg čelika s crnim gumenim ulošcima daju odvažan sjaj i dovoljno prianjanja papučicama za gas i kočenje. Odmah ispod papučica su Mopar patosnice za sve vremenske uvjete postavljenih kroz cijeli prostor kabine.

Podsjetimo, Mopar (jednostavna skraćenica riječi MOtor i PARts) je brend koji se bavi servisom, dijelovima i brigom o kupcima FCA vozila širom sveta. Nastao 1937. godine kao ime linije antifriz proizvoda, brend Mopar je evoluirao tijekom više od 80 godina u predstavnika cjelokupne brige i autentičnih performansi za vlasnike i ljubitelje marke Jeep širom svijeta.

foto: JEEP