EKSKLUZIVNO: Nova Opel Astra, atraktivnija, uvjerljivija i dinamičnija nego ikad prije

Opel Astra nova  premijera

Opel je danas otkrio potpuno novu, šestu generaciju Astre. Priča o uspjehu Opelovog bestselera započela je prije 30 godina s potomkom legendarnog Kadetta.

S potpuno novom Astrom, njemački proizvođač sada otvara sljedeće poglavlje: po prvi puta je model kompaktne klase dostupan s električnim pogonom.

Opel će novu Astru ponuditi u različitim pogonskim izvedbama. Mnogima će sigurno biti zanimljiva plug-in hibrid izvedba. Uz to, postoje verzije s vrlo učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima u kombinaciji sa šestbrzinskim ručnim i  osam brzinskim automatskim mjenjačima optimiziranim za trenje.

Opel Astra nova  premijera
Nova Opel Astra (2021)

Nova Opel Astra ujedno je i nositeljica novog dizajna marke. Dinamičan kao nikada prije, s prozirnim, zategnutim površinama, detoksiranim suvišnim elementima i s novom zaštitnom maskom – Opel Vizor. Sljedećom generacijom kompaktne klase, Opel pokazuje da je Astra spremna definirati novo doba.

Nova Opel Astra stiže već tijekom ove godine, a ponudit će više prostora od svoje prethodnice. S dužinom od 4.374 milimetara (ista kao i do sada) i širinom od 1.860 mm (šira za 60 mm).

Opel Astra nova  premijera p

Zahvaljujući posebno kratkom prednjem prevjesu, nova je Astra samo 4,0 mm duža od prethodnog modela, unatoč znatno povećanom međuosovinskom razmaku od 2675 mm (+13 mm). Bez obzira na mišićav, samopouzdan stav, praktična prtljažnik nove Astre s podesivim podom i dalje nudi vozaču i četvero putnika 422 litre prtljage. Također, vozač i suvozač uživati će u ergonomskim i nagrađivanim AGR sjedalima.

Opel Astra nova  premijera

Nova Astra bit će dostupna od početka prodaje s plug-in hibridnim električnim pogonom, kao i vrlo učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima, elektrificirajući Opelov model kompaktne klase prvi put u povijesti marke. Snaga se kreće od 81 kW (110 KS) do 96 kW (130 KS) s benzinskim i dizelskim inačicama i do 165 kW (225 KS) izlaznog sustava s plug-in hibridnim varijantama.

Opel će ove jeseni otvoriti narudžbe za novu Astru. Prvi kupci voziti će se u novoj Astri već početkom sljedeće godine.

Foto: Opel