Mercedes-AMG GT nadograđen ispod poklopca motora, osnovna inačica sada razvija 530 KS

Mercedes AMG GT

Nakon što je AMG divizija predstavila papreni AMG GT Black Series, stiglo je vrijeme da se i osnovna inačica obogati konjicom…

Mercedes AMG GT nedavno je predstavljen u svojoj limitiranoj, Black Series inačici. Taj je čin dodatno potaknuo stručnjake iz Affalterbacha da se pozabave sa osnovnom (premda je to smiješno reći za jurilicu od preko 500 KS) inačicom.

Mercedes AMG GT
(foto: Mercedes-Benz)

Zahvaljujući ECU preinakama 4.0 biturbo V8 motora osnovna inačica od sada diše s 530 KS (što je 54 KS više no prije). Također, od sad je dio serijske opreme AMG Ride Control ovjes te crvena kočiona kliješta. Premda proizvođač nije otkrio vrijeme potrebno do ‘stotke’, vjerujemo da je malo niže od dosadašnjih 3,9 sekundi. Zanimljivost je kako je njemački proizvođač ukinuo inačicu AMG GT S. Na taj način flota GT modela sada obuhvaća modele AMG GT, AMG GT C, AMG GT R, AMG GT R Pro i AMG GT R Black Series.

Mercedes-AMG GT nadograđen ispod poklopca motora, osnovna inačica sada razvija 530 KS
(foto: Mercedes-Benz)

Ovako opremljen, ‘bazni’ AMG GT u Njemačkoj se može naručiti za 119.079 eura, dok je za Roadster inačicu potrebno izdvojiti 130.679 eura.