Ekskluzivno: Cupra Leon otkrivena, ultimativni sportaš postaje plug-in hibrid!

Cupra LEON

Temperamentni Španjolac ponudit će se u izvedbama od 245 pa sve do 310 KS, a plug-in izvedba imat će čak 60 km dosega na struju…

Prijeđimo odmah na najvažnije, najsnažnija izvedba Cupra Leon ubrzavat će od 0 do 100 km/h za manje od pet sekundi, a kazaljka će s lakoćom ići do 250 km/h, kada nastupa elektronička blokada.

Novi model Cupre dizajniran je, razvijen u Barceloni, gdje će se i proizvoditi u pogonima marke Martorell.

Kao i do sada, bit će dostupna u kompaktnom, ali i karavanskom izdanju.
Već u startu donosi bogati popis opreme, uključujući LED prednja i stražnja svjetla koja svijetle cijelom širinom vozila, sportska sjedala, ali i sportski ovjes…

CUPRA opens the doors of its new headquarters with the debut of the first CUPRA Leon  HQ

Osim ove navedene opreme, nova generacija donosi digitalizirano korisničko iskustvo i integriranje nekih od najnaprednijih sustava pomoći vozaču.

Cupra Leon

Cupra Leon vozit će uz pomoć 2.0-litrenih TSI benzinski motora dostupnih u rasponu 245 KS, 300 KS i 310 KS (dostupan za karavane). Elektrificirana će biti najslabija izvedba, ona od 245 KS.

Cupra

Novi CUPRA Leon jedno je od najsigurnijih vozila koje je španjolska marka ikad razvila, integrirajući neke od najnaprednijih sustava pomoći vozaču kako bi putnici bili sigurni bilo na autocesti ili gradu.

Cupra

Nova Cupra Leon nudi niz benzinskih motora usmjerenih na performanse, s elektrificiranim opcijama u obliku plug-in hibridnog sustava, tako da kupci mogu odabrati vozilo koje najbolje odgovara njihovim potrebama.

Visoko učinkovita eHybrid priča po receptu Seata

U srcu hibridnog sustava nalazi se 150 KS snažni (110kW), 1,4-litreni TSI benzinski motor, koji garantira 250 Nm. Dok se u tu priču paralelno ubacuje i električni motor od 115 KS (85kW), koji energiju crpi iz litij-ionske baterije kapaciteta 13kWh. U sinergiji, to znači ukupno 245 KS (180kW) i 400 Nm okretnog momenta.

CUPRA Leon eHybrid ima električni domet (prema WLTP mjerenjima) do 60 km za tihu gradskim središtima. Kad se baterija prazna priključi na punjač, možete je punom očekivati za 3,5 sata na punjaču snage 3kW (ili šest sati iz 230V kućne utičnice).

Dobro nam došao, drugačiji Leone!