Porsche slavi 10 godina proizvodnje hibrida

Porsche slavi 10 godina proizvodnje hibrida

Porsche tvornica u Leipzigu, proizvela je više od 75.000 hibridnih automobila prestižne marke…

Fleksibilnost je oduvijek bila karakteristika Porschea u Leipzigu. Iste one koja se trenutno priprema za integraciju potpuno električnih automobila, u petoj fazi proširenja tvornice.

Električna mobilnost nije potpuno novi koncept za Porsche Leipzig, budući da je prvi hibridni automobil Porsche oznaka bio – Cayenne S Hybrid. Upravo se taj luksuzni SUV prvi put se pojavio u toj kombinaciji 2010.

“Tijekom ovih godina Porsche je evoluirao od tehnološkog pionira do jedinog proizvođača u premium segmentu koji istodobno nudi tri plug-in hibrida.” naglasio je Albrecht Reimold, član izvršnog odbora za proizvodnju i logistiku Porsche AG.

Porsche slavi 10 godina proizvodnje hibrida

Porsche je u potpunosti predan E-performansama u svojoj tvornici u Leipzigu. Dovoljno je samo pogledati postavu. Panamera S Hybrid proslavila je tamo svoj početak proizvodnje samo godinu dana nakon svjetske premijere Cayenne S Hybrid. I prije samo nekoliko tjedana, Porsche je nadopunio trenutni plug-in hibridni asortiman dodavanjem nove Panamere 4S E-Hybrid i njenog potpuno novog pogonskog sustava snažnog 560 KS!

Do danas je tvornica u Leipzigu proizvela više od 75.000 hibridnih automobila. Alternativni pogonski sustav posebno je popularan u Europi, gdje je 60 posto Panamera isporučenih tijekom 2019. bilo hibridnog potpisa. Udio hibridnih modela još je veći u Francuskoj, gdje ta brojka iznosi 80%.

Ove brojke će sigurno biti još veće u narednom periodu. Porsche ulaže oko 600 milijuna eura u svoju lokaciju u Saskoj, nakon odluke o proizvodnji nove generacije Macana kao potpuno električne varijante u Leipzigu.

Albrecht Reimold ponosno je zaključio „Stalno nastavljamo našu strategiju integracije. Ovo proširenje dat će nam mogućnost proizvodnje benzinskih, hibridnih i potpuno električnih automobila na jednoj proizvodnoj liniji u budućnosti. To znači da se na najbolji mogući način pripremamo za budućnost mobilnost, kao i sve zahtjeve kupaca.”

foto: Porsche

Erfolg LED žarulje
Porsche slavi 10 godina proizvodnje hibrida

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.