Porsche slavi 10 godina proizvodnje hibrida

Porsce e hybrid  godina

Porsche tvornica u Leipzigu, proizvela je više od 75.000 hibridnih automobila prestižne marke…

Fleksibilnost je oduvijek bila karakteristika Porschea u Leipzigu. Iste one koja se trenutno priprema za integraciju potpuno električnih automobila, u petoj fazi proširenja tvornice.

Električna mobilnost nije potpuno novi koncept za Porsche Leipzig, budući da je prvi hibridni automobil Porsche oznaka bio – Cayenne S Hybrid. Upravo se taj luksuzni SUV prvi put se pojavio u toj kombinaciji 2010.

“Tijekom ovih godina Porsche je evoluirao od tehnološkog pionira do jedinog proizvođača u premium segmentu koji istodobno nudi tri plug-in hibrida.” naglasio je Albrecht Reimold, član izvršnog odbora za proizvodnju i logistiku Porsche AG.

Porsce e hybrid  godina

Porsche je u potpunosti predan E-performansama u svojoj tvornici u Leipzigu. Dovoljno je samo pogledati postavu. Panamera S Hybrid proslavila je tamo svoj početak proizvodnje samo godinu dana nakon svjetske premijere Cayenne S Hybrid. I prije samo nekoliko tjedana, Porsche je nadopunio trenutni plug-in hibridni asortiman dodavanjem nove Panamere 4S E-Hybrid i njenog potpuno novog pogonskog sustava snažnog 560 KS!

Do danas je tvornica u Leipzigu proizvela više od 75.000 hibridnih automobila. Alternativni pogonski sustav posebno je popularan u Europi, gdje je 60 posto Panamera isporučenih tijekom 2019. bilo hibridnog potpisa. Udio hibridnih modela još je veći u Francuskoj, gdje ta brojka iznosi 80%.

Ove brojke će sigurno biti još veće u narednom periodu. Porsche ulaže oko 600 milijuna eura u svoju lokaciju u Saskoj, nakon odluke o proizvodnji nove generacije Macana kao potpuno električne varijante u Leipzigu.

Albrecht Reimold ponosno je zaključio „Stalno nastavljamo našu strategiju integracije. Ovo proširenje dat će nam mogućnost proizvodnje benzinskih, hibridnih i potpuno električnih automobila na jednoj proizvodnoj liniji u budućnosti. To znači da se na najbolji mogući način pripremamo za budućnost mobilnost, kao i sve zahtjeve kupaca.”

foto: Porsche