Volkswagen ID.3 osvojio maksimalnih 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranjima

volkswagen id  mpdb

Volkswagen ID.3 osvojio je najveću moguću ocjenu u testu sigurnosti Euro NCAP…

Ispitivači su podijelili dobre ocjene prvom modelu koji će se temeljiti na novoj modularnoj električnoj platformi (MEB), i to u svim kategorijama – za zaštitu odraslih putnika, djece i ranjivih sudionika u cestovnom prometu te za sigurnosne sustave potpora.

„Ovo je izniman uspjeh za cjelokupni ID. tim”, rekao je dr. Frank Welsch, član upravnog odbora marke Volkswagen nadležan za područje razvoja. „Visoka razina sigurnosti u našim vozilima uvijek nam je vrlo važna te je zato bila uključena u koncept platforme MEB od samog početka. Model ID.3 impresivno to demonstrira s ocjenom od 5 zvjezdica.”

preuzmi

Procjena razine zaštite putnika u vozilu za odrasle osobe temelji se na čimbenicima kao što su testovi frontalnog sudara, bočnog sudara i trzajnih ozljeda. Na temelju tih testova i procjene vrijednosti evidentiranih u pogledu brzog i sigurnog spašavanja i izvlačenja putnika iz vozila, za vozače i putnike u modelu ID.3 utvrđena je razina sigurnosti od 87 %. Za djecu je utvrđena razina zaštite od čak 89 %.

Ova se procjena temelji na tri važna aspekta: uz zaštitu koju pružaju sigurnosni sustavi za djecu u slučaju frontalnog ili bočnog sudara, u testovima su ispitane mogućnosti za postavljanje dječjih sjedalica raznih dimenzija i kategorija u vozilu te oprema koju ono nudi za siguran prijevoz djece. Također, Volkswagen je u ID.3 odlučio ugraditi središnji zračni jastuk za prednja sjedala. On onemogućuje eventualni kontakt glave vozača i suvozača, primjerice u slučaju bočnog sudara. Sve je to, u konačnici, dovelo do maksimalnih 5 zvjezdica na rigoroznom testiranju.