UŽIVO: Novi Volkswagen Caddy, novi dizajnerski izričaj po uzoru na Golf

Caddy

Popularni dostavni, ali i obiteljski MPV model – Volkswagen Caddy, upravo je predstavljen u Düsseldorfu.

Do danas je proizveden u preko tri milijuna primjeraka, a sada, u petom mandatu (čitaj generaciji) donosi nešto novo, drugačije.

Svaki detalj iz temelja je nov, jer se prvi put Caddy temelji na modularnoj platformi(MQB). Zahvaljujući MQB-u, nove vrhunske tehnologije sada pronalaze svoje mjesto u Caddyju.

Caddy

Inovativni sustavi pomoći vozaču poboljšavaju sigurnost i olakšavaju vožnju. Umreženi infotainment i digitalni upravljački sustavi pretvaraju Caddy u pametni telefon na kotačima.

Tu je i već najavljena nova tehnika dvostrukog doziranja AdBlue tekućine.

Vanjski je izgled dobio potpuno novi, agresivni izgled. Neki su toliko hrabri bili u izjavama, zaključivši – hej, pa ovo izgleda bolje od novog Golfa.

o

Ujedno je značajno povećan i prostor u unutrašnjosti.

o

Kao i sustavi za pomoć vozaču, i novi četverocilindrični motori također su inovativni. Udovoljavaju standardima za najavljene emisije Euro 6 (2021.), a TDI motori donose snagu između 75 KS i 122 KS.

Uz prvi put ugrađeni sustav doziranja, koji se odvija preko dva katalitička pretvarača SCR, a samim tim i dvostrukog ubrizgavanja AdBlue, što rezultira smanjenjem razine emisije dušikovog oksida (NOx) u odnosu na prethodni model. To Caddy i njegove TDI motore svrstava među najčišće dizelske motore na svijetu.

o

Učinkoviti i održivi su i benzinski motor s turbopunjenjem (TSI) sklopom snage 116 KS i motor s prirodnim plinom (TGI). Nove tehnologije pogonskih sustava imaju primjetno pozitivan učinak, kako ekološki, tako i ekonomski. Deklarirane brojke još nisu otkrivene, a prve isporuke mogu se očekivati krajem ljeta…