Dodge Challenger SRT i Ford Mustang GT Shelby zajedno, Las Vesgas je stigao u Hrvatsku!

dodge chellenger srt mc cars
Foto: Josip Nimac (Foto: Driveteam.hr)

Blještavilo i pretjerivanje Amerikanaca najbolje se može opisati kroz ove modele…

Kad ste u svijetu automobila prilično aktivni, onda vas od limenih ljubimaca rijetko što može iznenaditi, sve ste manje više vidjeli. Pogotovo jer je Hrvatska postala stvarno važna i tranzitna kada su iznimno atraktivni i rijetki modeli automobila u pitanju.

Naši akteri iz ove priče definitivno idu u navedenu skupinu vozila, uz dodatak kako su stvarno rijetki. Osim što su atraktivni, doslovno ih se može opisati kao monstruozne. Američka surova receptura i pogled na cestovne mašine s razlogom ima veliki broj fanatika širom svijeta. Ok, možda je dobrim djelom i Hollywood zaslužan za takve stvari, ali jedno je sigurno, nakon njih su nam i osrednji filmovi bili puno bolji.

Tako se i naš film odigrao u Zagrebu, uživanje u pojavi i zvuk bilo je na vrhuncu. Kako i ne bi bilo, kada gotovo 1200 KS na okupu u dva automobila baš izaziva pažnju…

Posjet Rimac Campusu – kako krenuti u vikend vožnju nego s obilaskom i malom provokacijom u Kerestincu. Vozila koja svoje grame CO2 mjere “u kilogramima”, još uvijek se otimaju zelenoj akciji cijelog svijeta.

Ford Mustang

Nakon što smo vidjeli, kako radovi odlično napreduju, naše putovanje se nastavilo.

ford mustang shelby dodge chellenger srt mc cars ac star

Dodge Chellenger SRT Demon na okupu drži razuzdani 700 KS. Za toliku snagu brine 6.2 litarski V8 div, dok je kod Mustanga u Shelby paketu 5.0-litreni sklop V8 u jednako moćnoj frekvenciji rada. Bijelo-crna američka priča doslovno sve ostale sudionike u prometu ostavlja u drugom planu.

Surovost ovi modeli ne skrivaju, iako se Mustang tek u motorizacijskom djelu može povezati s time. Dodge ne plijeni pažnju možda interijerom, ali vjerujte nam kada ugledate ovaj model u retrovizoru ili parkiran, pogled vam sam skreće. Uvjerili smo se to tijekom snimanja, gdje smo upoznali brojne građane i čuli njihove dojmove.  U potrošačkom smislu, ovi automobili nisu za ljude koji su odradstali na TDI i dCi mašinama, jer ovdje pričamo o potrošnji koja na oko “ždere” benzin.

dodge chellenger srt mc cars

Zapravo je bilo zanimljivo vidjeti, kako SRT s 3/4 spremnika javlja da još ima doseg za 101 kilometar, a spremnik je od 75 litara. Pa sad vi računajte… Ali ovakve gušte, ne može ni cisterna koja čeka naplatu umanjiti.

Tijekom druženja od prolaznika smo čuli brojne komentare, jedni su favorizirali surovi izgled Dodgea, dok su drugi ipak naginjali na stranu Shelby izvedbe. Teško pitanje, ali jedno je sigurno, Driveteam.hr je opet okupio najbolje od jedne kulture.

ford mustang shelby dodge chellenger srt mc cars ac star

ford mustang shelby dodge chellenger srt mc cars ac star

ford mustang shelby dodge chellenger srt mc cars ac star

ford mustang shelby dodge chellenger srt mc cars ac star

ford mustang shelby dodge chellenger srt mc cars ac star

Vozila ustupljena od strane mc-cars.hr i Auto Centar Star.
Za sve vrste nabave, kupnje, s punim povjerenjem im se možete obratiti.

Foto: Driveteam.hr