Novi Peugeot 308 je ženski automobil godine 2022. u kategoriji gradskih vozila

Peugeot  WWCOTY

Izvrsnost i strast: te su kvalitete okrunjene nagradom koju dodjeljuje žiri Svjetskog ženskog automobila godine (Women’s World Car of the Year) koji je upravo proglasio novi PEUGEOT 308 gradskim vozilom godine.

Žiri Svjetskog ženskog automobila godine sastavljen od 56 članova (isključivo žena) iz 40 zemalja i s 5 kontinenata smatra da je „izvrsnost u pogledu sigurnosti, vožnje, tehnologije, dizajna, zaštite okoliša i vrijednosti za novac” savršeno utjelovljena u novom modelu marke Peugeot . Ovo je bila dvanaesta godina postojanja nagrade, a žiri je morao ocijeniti najmanje 65 kandidata koji su pušteni u prodaju između 1. siječnja i 31. prosinca 2021.

Linda Jackson, glavna direktorica marke Peugeot , izjavila je: „Činjenica da je žiri sastavljen isključivo od žena, koje usto dolaze iz vrlo različitih geografskih područja, proglasio novi Peugeot 308 najboljim gradskim vozilom 2022. dokaz je opravdanosti strateških odluka marke Peugeot. Njegov jedinstven izgled, vrhunska tehnologija, užitak koji pruža u vožnji i ponuda motora (električni ili s unutarnjim izgaranjem) čine Peugeot 308 idealnim izborom za kupce iz cijelog svijeta”.

Nakon što su proglasile pobjednike u šest različitih kategorija (gradsko vozilo, obiteljski SUV, obiteljsko vozilo, veliki SUV, sportsko vozilo i vozilo s pogonom 4×4), 56 članica žirija početkom ožujka odabrat će vozilo koje osvaja finalnu nagradu „Svjetski ženski automobil godine”. Rezultat njihovog glasovanja bit će objavljen oko 8. ožujka, kad se obilježava Međunarodni dan žena.

Novi Peugeot 308 dolazi u dvije izvedbe: kompaktna limuzina s 5 vrata i karavan. Budući da se u izradi vozila težilo postizanju visoke razine učinkovitosti, Peugeot 308 u ponudi ima benzinske (110 i 130 KS) ili dizelske (130 KS) motore s niskom razinom emisije štetnih plinova, ali i punjive hibridne motore (180 i 225 KS). Sljedeće godine u prodaju će biti puštene i potpuno električne izvedbe.

Vanjski dizajn vozila Peugeot 308 vrlo je atraktivan, a njegova unutrašnjost odaje dojam sigurnosti zahvaljujući vrlo posebnoj pažnji koja je posvećena kvaliteti, digitalnim sučeljima najnovije generacije i jedinstvenoj ergonomiji sustava Peugeot i-Cockpit, prepoznatljivom po svom kompaktnom upravljaču koji omogućuje intuitivnije iskustvo vožnje i bolju povezanost vozača s vozilom.

Nakon što su 2021. godine nagradu odnijeli vozilo Peugeot 2008 (kategorija urbanih SUV-ova) i vozilo Peugeot 208 (kategorija gradskih vozila), Peugeot 308 treće je vozilo Marke koje je pobijedilo u jednoj od kategorija za nagradu „Svjetski ženski automobil godine” u samo dvije godine…

Foto: Peugeot