Nissan Juke Hybrid postaje najštedljivija i najugodnija verzija popularnog SUV modela

Nissan Juke Hybrid Blue Static

Nissanov kultni kompaktni crossover uskoro će dočekati novi pogonski sklop u svojoj liniji s dodatkom hibridnog pogonskog sklopa, pružajući zavidne performanse u kombinaciji sa značajno smanjenom emisijom/potrošnjom…

“Strategija Nissanova elektrificiranih proizvoda dobiva na zamahu, a JUKE Hybrid koji će se pridružiti liniji kasnije ove godine predstavljat će još jednu prekretnicu u našoj strateškoj ambiciji da do 2023. imamo potpuno elektrificiranu ponudu”, rekao je Guillaume Cartier, predsjednik, Nissan AMIEO regija.

JUKE Hybrid će predstaviti pravi hibridni pogonski sklop, za razliku od poboljšanja tradicionalnih motora s unutarnjim izgaranjem s električnim sposobnostima.

Novi hibridni pogonski sklop u potpunosti koristi inženjerske snage koje se nalaze unutar Renault-Nissan alijanse, dakle poznata priča iz E-Tech modela iz Francuske.

Nissan Juke Hybrid Blue engine

Hibridni pogonski sklop sastoji se od nove generacije, najsuvremenijeg motora s unutarnjim izgaranjem posebno razvijenog za rad u primjeni hibridnog pogonskog sklopa. Proizvodi 69 kW (94 KS) i 148 Nm okretnog momenta.

Električni kutak otkriva, kako je Nissan je isporučio glavni elektromotor koji proizvodi 36 kW (49 KS) i 205 Nm okretnog momenta, dok je Renault osigurao visokonaponski starter/generator od 15 kW, inverter i bateriju hlađenu vodom od 1,2 kWh, kao i provjerenu tehnologiju mjenjača. Neto rezultat je pogonski sklop koji pruža 25% više snage od trenutne opcije benzinskog motora, uz smanjenje potrošnje goriva do 40% u gradskom ciklusu i do 20% u kombinaciji.

Ključ užitka u vožnji u srcu Nissan JUKE Hybrid je napredni mjenjač s niskim trenjem koji omogućuje optimalno korištenje pogonske snage, bilo električnog, benzinskog motora ili u sinergiji.

Novi Juke očekujemo u prodaji već tijekom proljeća…

Foto: Nissan