Jaguar F-Type zategnuo bore i izgleda fenomenalno!

f type

Jaguar F-Type zategnuo je bore i postao agresivniji, ali i elegantiji….

Dizajnerska je silueta ostala slična, a promijenjeni su samo detalji. Upečatljiva prednja maska dobila je novi izgled koji je dodatno naglašen horizontalnim LED svjetlosnim grupama. Stražnji kraj također je ukrašen LED svjetlima s električnog I-Pace modela, a tu je i difuzor i četiri ispušne cijevi.

jaguar front

U unutrašnjosti, novi F-Type također je moderniziran. Novi 12,3-inčni TFT virtualni kokpit, Touch Pro infotainment sustav i Smartphone Pack sa Apple CarPlay® i Android Auto podrškom samo su neke od novosti za vozača i putnike. Ažuriranje karte navigacijskog sustava odsad je moguće činiti “over-the-air” tako da je termin kod ovlaštenog servisera za ažuriranje navigacijskog sustava nepotreban . Meridian je zadužen za vrhunski zvučni sustav, no uz moćan zvuk V8 motora, kome je glazba uopće potrebna?

f type

Ispod poklopca mogu se pronaći tri varijante motora : četverocilindrični turbak koji ispucava 300KS, V6 sa 380 KS potpomognut superchargerom te moćni V8 motor koji, ovisno o izvedbi, razvija 450 ili 575 KS. Aktivni ispušnih sustav moguće je kupiti kao dodatnu opremu kod slabijih motora dok je potonje kod V8 inačice standardna oprema. Nova funkcija “tihog paljenja” na raspolaganju je za snažne motore zbog koje će susjedi biti zahvalniji, a riječ je o klapnama u stražnjem loncu. Po želji, “tihi start” se može ugasiti odabirom sportskog modusa vožnje ili pritiskom prekidača na kontrolnoj ploči.

Za one željne limitirane izvedbe na raspolaganju je i F-Type First Edition model u specijalnoj Dorchester Grey sivoj boji te i s kotačima veličine 20 inča. Kontrastni izbor boja svodi se na Santorini Crna, Eiger sivu ili Fuji bijelu boju.

f type

Kožna sjedala u boji ebanovine te ostali istaknuti sadržaji poput kokpita obloženog u Alcantari, aluminijskim veslima mjenjača te posebnom First Edition plaketom samo su neke od finih detalja. Cijena na “Otoku” za početni model iznosi 54 tisuće funti a prodaja kreće iduće godine.