Nova Lada 4X4 dobila velike pohvale na račun kvalitete!

Lada Niva

Ruski proizvođač nedavno je započeo proizvodnju i prodaju obnovljenog kultnog džipa, a stručnjaci se slažu kako je ovo najbolja verzija do sad…

Mišljenja unutar publike su podijeljena, no stručnjaci su potvrdili, najaktualnija verzija opravdala je naziv “nova”. Lada 4X4 i dalje je u bazi isti automobil koji je, ruku na srce, konačno dobio modernije pakete opreme i obnovljene detalje na karoseriji. Tako će samo budno oko shvatiti da je riječ o novim retrovizorima, novoj anteni na krovu i svjetlima za maglu.

No, prava je evolucija (ako se to tako može reći) u interijeru. Novi, zaobljeni izgled instrument ploče, prostrani pretinci i dvije utičnice od 12V samo su neke od novosti koje će ‘veseliti’ putnike i vozača. Tu su i prijeko potrebna sjedišta sa zračnim jastucima, a zanimljivo je kako volan i dalje nema zračni jastuk.

Lada Niva

Motor je i dalje isključivo benzinski zapremnine 1,7 litara te razvija 83 KS te 129 Nm okretnog momenta. Doduše, do “stotke” stiže za 17 sekundi tako da je strpljenje itekako poželjno!

Ovaj obnovljeni terenac moći će se kupiti za nešto više od 553 tisuće rubalja (oko 7900 eura), a sa pouzdanim motorima i odličnim, izdržljivim podvozjem, cijena je svakako “bagatelna”.