Dacia Duster i dalje je ulozi planinskog pomagača, HGSS dobio osvježena pojačanja

Dacia  HGSS Duster

Dacia svojom se pouzdanošću u svim situacijama itekako poistovjetila s onima čija pouzdanost i predanost spašavaju živote – Hrvatskom gorskom službom spašavanja. Nakon osam godina pozitivnog iskustva s brojnim Dusterima, Dacia je tim hrabrim volonterima ponovno na godinu dana ustupila tri nova Dacia Dustera.

Da bi pripadnici HGSS-a uspješno i brzo odgovorili na pozive u pomoć, itekako su im potrebna pouzdana vozila koja omogućuju brz izlazak na teren i lako manevriranje na teškim podlogama i u teškim situacijama. Tu do izražaja dolaze iznimne terenske sposobnosti Dacije Duster. Tri primjerka novog Dustera Prestige 1.5 Blue dCi 115 4×4, osim pogona na sve kotače, imaju i četiri kamere za nadzor mrtvog kuta, pomoć pri vožnji nizbrdicom te novu generaciju multimedijskog sustava s korisnim terenskim informacijama, kao što su nadmorska visina te uzdužni i poprečni nagib vozila, a ono što im je posebno korisno za brz i bezbrižan izlazak iz vozila je kartica „slobodne ruke”. Od tri Dustera, jedan će trajno biti na raspolaganju helikopterskoj komisiji HGSS-a, a preostala dva će se koristiti u akcijama spašavanja diljem Hrvatske.

Dacia HGSS Duster

Zahvaljujući pouzdanom radu Dustera i niskim troškovima uporabe, HGSS svake godine otkupi dva ili više Dustera pa ih se do sada u njihovu voznom parku skupilo oko dvadesetak.

„Ovo je već osma godina otkako pripadnici HGSS-a koriste Daciju Duster. Duster je naš izbor još od prvog izdanja, a sada smo dobili i najnoviju generaciju s brojnim suvremenim pomoćnim sustavima koje donedavno ne biste očekivali u nekom Dacijinu vozilu. Tijekom svih ovih godina osobno smo se uvjerili u brzinu, iznimnu pouzdanost i terenske sposobnosti koje Duster nudi te nam je izuzetno drago što ćemo i dalje biti partneri.”, objasnio je važnost uporabe odgovarajućih vozila u njihovu poslu predsjednik HGSS-a Josip Granić.

Foto: Dacia Hrvatska