Nissan GT-R s čak 225.000 kilometara potvrda je japanske solidnosti izrade

Nissan GT-R s čak 225.000 kilometara potvrda je japanske solidnosti izrade

Brojka od 200.000 prijeđenih kilometara i nije neka ‘novost’ na vozilima koja se koriste na dnevnoj bazi, no to svakako nije slučaj kada je riječ o supersportašu kao što je Nissan GT-R…

Ako ste u vjerovanju kako supersportaši nisu za korištenje na dnevnoj bazi, ova će vas priča svakako razuvjeriti. Jedan je američki državljanin prije 11 godina kupio novi Nissan GT-R kojeg je koristio za svakodnevnu vožnju. Na taj je način prošao čak 225.000 kilometara!

Nissan GT-R s čak 225.000 kilometara potvrda je japanske solidnosti izrade 1
(foto: YouTube)

Što se interijera tiče, elementi poput kromiranog ukrasa na ručici mjenjača te prekidači za prozore svjedoče o svakodnevnom korištenju, no dijelovi poput volana i sjedala su u izuzetno dobrom stanju. Tajna svega je, naravno, pravilno i pravovremeno održavanje (servisi svakih 30.000 kilometara). Tom svjedoči i činjenica kako su na automobilu još uvijek tvornički ugrađeni diskovi!

Nissan GT-R s čak 225.000 kilometara potvrda je japanske solidnosti izrade 2
(foto: YouTube)

Valja naglasiti kako je jedina mana tijekom svih ovih godina bio senzor unutar automatskog mjenjača koji je zahtijevao promjenu, i to nakon prijeđenih 145.000 kilometara. Ostale komponente rade besprijekorno, kao prvog dana.

Kako u praksi nakon gotovo pa četvrt milijuna kilometara zvuči i izgleda GT-R, prosudite sami.