Bugatti najavio otvaranje salona u Riyadhu, kupci željno iščekuju novi Chiron Pur Sport

pur sport samaco automotive saudi arabia

Bugatti je u nedjelju objavio suradnju sa SAMACO Automotive tvrtkom s ciljem otvaranja prvog Bugatti salona na Bliskom istoku…

Više od 35 godina SAMACO Automotive u snažnom je partnerstvu s Volkswagen grupom, uključujući vrhunske marke poput Audija, Porschea, Bentleyja i Lamborghinija – idealnu poziciju za pojačavanje Bugattijeve prisutnosti na tržištu Saudijske Arabije. Salon će biti otvoren sredinom 2021.

“Saudijska Arabija je najveće tržište na Bliskom Istoku. Za nas je vrlo važno imati snažnog partnera u Kraljevstvu ”, kaže Stephan Winkelmann, predsjednik Bugattija. „Partnerstvo sa SAMACO Automotive bio je prirodan izbor koji nam je omogućio da iskoristimo njihovo veliko iskustvo u interakciji s novim kupcima i pružimo vlasnicima automobila Bugatti najbolje usluge koje odgovaraju našim visokim standardima. Saudijske kupce upoznao sam po njihovom izvanrednom ukusu dragocjenih i jedinstvenih automobila. Prihvaćaju samo najbolje od najboljih. ”

pur sport samaco automotive saudi arabia

U skladu s tim, za to je tržište predstavljen model Chiron Pur Sport. Bugatti je kalibrirao Chiron Pur Sport za okretnost, upravljivost i performanse u vožnji. Osim neizmjerne snage i krajnje udobnosti, nudi i visok stupanj svakodnevne iskoristivosti. Pokreće ga 8.0 quad-turbo benzinski W16 motor koji isporučuje 1.500 KS i 1.600 Nm.

Uz pomoć 15 posto kraćeg prijenosnog omjera, Chiron Pur Sport ubrzava čak i brže od običnog Chirona. Chiron Pur Sport katapultira se od nule do 100 km / h za samo 2,3 sekunde, do 200 km / h za samo 5,5 sekundi i do 300 km / h za ne više od dvanaest sekundi.