Porsche Cayenne Coupe već je postao rekorder Ringa, a nova ekstremna verzija još nije ni debitirala

Porsche Cayenne rekord Ring

Novi model u najavi iz serije Cayenne uvjerljivo je dokazao svoj dinamički potencijal uoči lansiranja na tržište. U lagano kamufliranom serijskom automobilu, testnom vozaču Larsu Kernu trebalo je samo 7: 38,925 minuta za odraditi krug dug 20.8 kilometara na legendarnom Nürburgring Nordschleifeu…

Prema službenim podacima Nürburgring GmbH imamo novi rekord u rubrici ‘SUV, terensko vozilo, kombi, pick-up’.

“Tijekom prvih nekoliko metara Nordschleifea u ovom Cayenneu, u iskušenju ste da se osvrnete oko sebe kako biste bili sigurni da zaista sjedite u prostranom SUV-u. Njegova visoka preciznost upravljanja i stabilna stražnja osovina dali su mi puno povjerenja”, rekao je Lars Kern nakon postavljenog rekorda, a koji je i sam pratio duga razdoblja razvoja automobila.

Porsche Cayene Turbo Ring rekord
“Naš rekordni Cayenne zasnovan je na Cayenne Turbo Coupéu, iako je sustavnije dizajniran za maksimalnu uzdužnu i bočnu dinamiku”, riječi su Stefana Weckbacha, potpredsjednik linije proizvoda Cayenne. “Njegovo rekordno vrijeme na Nordschleifeu potvrđuje dinamične mogućnosti našeg novog SUV-a. Nadalje, to je tipični Cayenne, višenamjenski model, koji pruža visok stupanj udobnosti u vožnji i svakodnevnu funkcionalnost.”

Porsche Cayenne rekord Ring

Lars Kern zabilježio je svoj brzi krug Nordschleifea u 11:31, 14. lipnja 2021. godine, s ljetnom vanjskom temperaturom od 23 Celzijeva stupnja i temperaturom na stazi od 46 Celzijevih stupnjeva, prešavši ciljnu liniju 7: 38,925 minuta kasnije. Kako bi zaštitio svog vozača, rekordni Cayenne bio je opremljen trkaćim sjedištem i kavezom.

Osoblje zaduženo za provjeru rezultata također je potvrdilo status serijske proizvodnje još uvijek lagano kamufliranog SUV-a, koji će uskoro proslaviti svjetsku premijeru. Izvedbene gume korištene za rekordni krug bile su 22-inčne Pirelli P Zero Corsas, posebno razvijene za novi model Cayenne, a one će dolaziti standardno uz novu izvedbu ovog sad i službeno najbržeg SUV modela na svijetu.

Foto: Porsche