Bugatti Chiron Pur Sport odrađuje završna testiranja na legendarnom Ringu

chiron pur sport nordschleife

Ultimativna izvedba i ovako spektakularnog modela od 1500 KS, na samom je kraju svog razvojnog puta…

Nordschleife se smatra najzahtjevnijim krugom na svijetu, zbog čega je ta staza i dobila nadimak “Zeleni pakao”. U brojkama, 33 lijeva zavoja i 40 desnih zavoja, razlika u nadmorskoj visini iznosi čak 300 metara, jedan krug čuvenog ‘Shleifea’ dug je čak 20.832 metara. Svako vozilo koje se brzo i bez problema može nositi i prilagoditi s ovom teškom stazom savršeno je posloženo. Dakle, ovo je idealno mjesto za testiranje konačne postavke ovjes i upravljanja novog Bugatti Chiron Pur Sport.

chiron pur sport nordschleife

Nakon nekoliko tjedana probnih vožnji na raznim trasama i javnim cestama, novi hyper-sportski automobil prolazi posljednje testove rukovanja na Nürburgringu.

Inženjeri obraćaju pažnju na cjelokupni dojam: “Nama je izuzetno važno da u svakom trenutku osjetimo mnogo radikalniji pristup koji želimo postići u ovom automobilu.”

chiron pur sport public roads

Osim vožnje stazom, izlazimo i na autoceste i javne ceste oko Nürburgringa, jer je ovdje puno zavojitih cesta. Možemo reći kako smo prezadovoljni rezultatima našeg rada. ”

Tijekom testnih vožnja, inženjeri osiguravaju da Chiron Pur Sport radi savršeno ne samo u ekstremnim situacijama, već i svakodnevno. „Dojam budućeg vlasnika o automobilu u svakodnevnoj uporabi jednako nam je važan kao onda kada je na stazi. Tako želimo dokazati svestranost Chirona. Vozilo mora biti izuzetno precizno i ​​predvidljivo, ali i lako voziti na uobičajeni Bugatti način – bilo na stazama ili javnim cestama “, kaže Jachin Schwalbe, šef razvoja šasije.

chiron pur sport public roads

Svojom optimiziranom aerodinamikom, kraćim prijenosnim brojem i potpuno novim gumama, Chiron Pur Sport smatra se najsmjelijim članom obitelji Chiron. Njegova cijena iznosit će 3 milijuna eura neto i bit će ograničen na svega 60 jedinica. Proizvodnja u sjedištu tvrtke u Molsheimu u Francuskoj započet će u drugoj polovici 2020…

chiron pur sport nordschleife

foto: Bugatti