Race for glory: Audi vs Lancia, novi film koji moramo pogledati u kinu početkom 2024.

Race for glory: Audi vs Lancia, novi film koji moramo pogledati u kinu početkom 2024. 25
Foto: Race for glory (Screenshot)

Novi film fokusiran je na epsku bitku u reli grupi B, “Race For Glory” prikazuje bitku između Audija i Lancie tijekom Svjetskog prvenstva 1983. godine. U kina stiže 18. siječnja.

Audi je radikalno promijenio tijek etapnog relija uvođenjem svog Quattro sustava pogona na sve kotače. Svatko tko ima iole znanja o motosportu to zna, ali priča o Lanciinom posljednjem otporu revoluciji AWD-a nije toliko raširena. Novi film koji dolazi u kina u siječnju mogao bi to promijeniti, i iskreno, nadamo se da je dobar kao što ovaj trailer prikazuje.

Pod nazivom Race for glory (Utrka za slavu): Audi protiv Lancie, film prikazuje bitku između Lancie i Audija u Svjetskom prvenstvu u reliju 1983. godine. Bila je to samo jedna godina nakon zloglasne ere Grupe B, a Audi je bio proizvođač kojeg je trebalo pobijediti sa svojim Quattro A1. Lancia je debitirala s modelom 037 godinu dana prije kao nasljednikom legendarnog Stratosa, iako je zadržao izgled sa stražnjim pogonom. U to vrijeme smatran je nekonkurentnim u odnosu na AWD Audi, ali znamo kako je ta priča završila.

Ako ne želite znati konačni ishod tog natjecanja. Nemojte čitati nastavak članka, u njemu otkrivamo tko je na koncu i slavio.

 

Spoiler: Lancia je te godine osvojila titulu proizvođača.